Werders niårige BVB-mareritt er ikke over – utrolig utvikling av kampen

208

Borussia Dortmund vant 3-2 i en utrolig fotballkamp på Westfalenstadion i ettermiddag. I første omgang var det Felix Wiedwald som holdt Werder inne i kampen med et par klasseredninger. Wiedwald har på sine 38 første Bundesliga-kamper kun en gang holdt nullen, og det mot nettopp Dortmund – riktignok som Eintracht Frankfurt-keeper.

Men åtte minutter ut i andre omgang kom en fortjent ledelse for hjemmelaget. Dommeren ga en strålende fordel av ballen da Marco Reus burde hatt frispark, i stedet kontret Dortmund og Henrikh Mhkitaryan satte opp Pierre-Emerick Aubameyang som elegant satte inn sitt 23. seriemål for sesongene (ny afrikansk rekord i Bundesliga) med en lobb over keeper.

Etter 60 minutter kom statistikken opp på skjermen: 16-1 i favør hjemmelaget med antall skudd mot mål.

Men ti minutter senere var det plutselig 1-1 etter at Alejandro Galvez skjøt en corner via Gonzalo Castro og i mål. Det var på ingen måte fortjent, men slik skjer i fotball. Men så gikk det bare fem minutter til og så var Werder i ledelsen 2-1. Zlatko Junuzovic ble satt opp av Levin Öztunali. Nok en gang strålende dømt da Öztunali ble felt av Sven Bender, men kom seg raskt opp og dommeren brukte fordelsparagrafen.

Tilskuerne trodde knapt det de så, men stemningen på Westfalenstadion bare økte. Og det tok bare tre minutter før Marcel Schmelzer satte opp et perfekt hardt innlegg foran mål og innbytter Shinji Kagawa satte kontant inn 2-2 fra fem meters hold.

Kampen ble så avgjort fem minutter senere da to nye innbyttere kom i hovedrollene. Først var det stortalentet Christian Pulisic (17 år) som klarte å vinne en corner. Corneren fra Mkhitaryan stupheadet Adrian Ramos i mål. Den utskjeldte spissens sjette ligamål for BVB under Thomas Tuchel, han begynner virkelig å bli varm i trøya.

Werder ga på ingen måte opp, og i siste minutt var Junuzovic nær en utligning, men skuddet gikk like utenfor.

Totalt sett fullt fortjent seier for Dortmund, men Werder gjorde en god innsats og fortsetter de slik bør de ha muligheten til å klare seg. Men Werder har et par store problemer, de har ennå ikke klart å holde nullen i en eneste seriekamp i 2015/16(!) og de gjorde mange personlige feil på egen banehalvdel som Dortmund ikke klarte å utnytte, særlig i starten av kampen.

Og Werder mistrives virkelig på turene til Dortmund. De har nå tapt de ni siste bortekampene mot dem! Kun en gang i historien har Werder en så ille statistikk å vise til, den var fra 1970-79 i bortekampene mot Borussia Mönchengladbach.

Borussia Dortmund har aldri hatt en bedre sesong når det gjelder antall poeng etter 28 kamper (67). Likevel er det fem poeng opp til Bayern München, men det lille håpet om ligagull lever ennå etter denne særdeles spennende kampen.

Borussia Dortmund – Werder Bremen 3-2 (0-0)
Mål: 1-0 Pierre-Emerick Aubameyang (53), 1-1 selvmål Gonzalo Castro (69), 1-2 Zlatko Junuzovic (75), 2-2 Shinji Kagawa (78), 3-2 Adrian Ramos (82)
Gult kort: Castro, BVB, S. Garcia, Yatabaré, Galvez, Werder
Tilsk: 81.359

(Foto av Pierre-Emerick Aubameyang: Wikimedia Commons)