Werner-hattrick! Leipzig med ny seier i Mönchengladbach

117
Timo Werner. Bilde: Granada, Wikimedia.

(Mönchengladbach – Leipzig 1-3) RB Leipzig har også vunnet den tredje Bundesliga-kampen denne sesongen. Takket være Timo Werners tre nettkjenninger tok det østtyske laget tre poeng i Mönchengladbach.

I første omgang var kampen preget av taktiske omstillinger. Mens Leipzig ikke skapte noen farlige avslutninger, kom Mönchengladbachs angrepsspillere Alassane Plea og Breel Embolo til noen gode muligheter. For upresise avslutninger og Leipzigs keeper Peter Gulacsi hindret imidlertid at hjemmelaget tok ledelsen.

Leipzig, derimot, var effektive. Etter Emil Forsbergs gjennombruddspasning vant Timo Werner duellen mot Matthias Ginter og overvant Gladbachs sisteskanse Yann Sommer. Dermed sørget den tyske landslagsspissen for Leipzigs ledelse til pausen.

I andre omgang tok det to minutter før Werner doblet ledelsen. Etter en kontring via Forsberg og Yussuf Poulsen var Werner kjappere enn Nico Elvedi og iskald mot Sommer.

Vertene var deretter meget offensive og skapte flere sjanser, samtidig som Leipzig fikk større rom til å kontre. Selv om Mönchengladbach traff tverrliggeren, var det gjestene som var nærmest en ny scoring, men misbrukte mulighetene.

Etter halvspilt omgang trakk Leipzig seg mer tilbake, fikk bedre kontroll på Mönchengladbachs angrepsspillere, men var ikke like farlige som tidligere. Dermed ble skapte ingen av lagene noen store muligheter.

Overtiden ble likevel hendelsesrik. Først headet Embolo et frispark fra Laszlo Benes i lengste hjørne og sørget for nytt håp i Mönchengladbach-leiren. To minutter senere var sveitseren nær å utligne, men headet ballen over tverrliggeren fra meget god posisjon.

I stedet for var det Leipzig og Werner som tok siste stikk. En lang ball headet Ginter i eget bakrom. Werner var igjen kjappest og på nytt iskald i duellen med Sommer. 23-åringen står med fem mål etter tre runder i Bundesliga.

Mönchengladbach tapte for første gang i 2019/20-sesongen og har fire poeng. Leipzig har leder for øyeblikket serien med ni poeng.