West Brom snytt for straffespark i hjemmeseier

88

Hjemmelaget tok initiativet i hjemmekampen mot Stoke, og var førende de første 10 minuttene, men klarte ikke skape noen sjanser. Sessegnon hadde et skudd som kunne blitt farlig, men avslutningen ble blokkert. Stoke kom mer og mer med i kampen, uten at de heller klarte å skape noe store sjanser. Victor Moses hadde et skudd fra 20 meter, som gikk 5 meter over målet til Ben Foster.
Kampen sto i en midtbane krig, med to kompakte lag som ga motstanderen lite rom og lite sjanser ble skapt.
Men etter 20 minutter fikk Gardner stå og prikke inn et innlegg mot Brown Ideye, nigerianeren rev seg løs fra Bardsley, kastet seg frem og headet inn 1-0 for West Bromwich.
Kampen fortsatte litt som den startet, med et West Bromwich som forsøkte å føre kampen uten at de skapte de helt store sjansene. Men etter 29 minutter kom kampens største sjanse, utenom skoringen.
En skikkelig boksåpner pasning fra Craig Dawson fant en Berahino på løp, men avslutningen gikk rett til side for mål.
Etter 32 minutter trodde hele stadion at Ideye doblet West Bromwich ledelse. Nigerianeren løp på en gjennombruddspasning, Begovic kom ut og hadde tilsynelatende kontroll på det hele da han kastet seg ned for å fange ballen, men han hadde glatte hansker å glapp ballen rett foran Ideye, som enkelt kunne trille ballen inn i tomt bur. Dessverre for han og West Bromwich var han offside da pasningen ble spilt.
Stort mer skjedd ikke iløpet av den 1.omgangen og lagene gikk til pause med stillingen 1-0.

I 2.omgang tok gjestene føringen, og etter 49 minutter fikk Stoke slått et innlegg. Crouch vant duellen mot Foster, men Lescott fikk klarert og WBA slapp med skrekken. Foster ble liggende etter duellen, han fortsatte å spille men etter 55 minutter ble han byttet ut med Boaz Myhill. 2 minutter senere måtte også Victor Moses forlate banen med skade. Han ble erstattet av Arnautovic.

kampen fortsatte i samme spor, Stoke med press uten at de klarte å skape de helt store sjansen.
Helt til ett innlegg fant hodet til Walters, headingen ble med nød å neppe reddet av Boaz Myhill. På den påfølgende corneren skallet Dawson og Walters. Dawson kom seg på beina og fortsatte kampen, mens Walters måtte forlate banen.
Rett etterpå kunne WBA punktert matchen, vakkert spill da Ideye blir spilt vakkert igjennom, men avslutningen reddes såvidt av Asmir Begovic.
Etter 75 minutter ble WBA snytt for straffe.
Et frispark ble headet tilbake til Dawson, som rett å slett blir løpt ned av Cameron. Cameron er langt unna ball, og WBA blir snytt for et soleklart straffespark.
Etter 80 minutter kunne Morisson avgjort, et skudd fra 20 meter ble avverget av Begovic.
Etter 88 minutter ble også den svenske midtstopper kjempen Jonas Olsson byttet inn for West Bromwich, han ble byttet ut med spissen Brown Ideye. Ironisk nok gikk ikke Olsson i forsvar for å sikre seieren, men i angrep sammen med Berahino. Uten at det førte til flere mål.

Kampen endte 1-0, og seieren er West Bromwich’s første hjemmeseier mot Stoke siden 1984.