Wolfsburg II vant den første kvalifiseringskampen mot Bayern II

121

(Wolfsburg II – Bayern II 3-1) Andrelaget til VfL Wolfsburg er på kurs mot 3. Liga. Klubben fra bilbyen slo andrelaget til Bayern München.

Vertene startet kampen best. Etter fem minutter fikk ikke Bayern klarert et hjørnespark. Ballen havnet hos Michele Rizzi som plasserte den i lengste hjørne.

Utenom det kom også Blaz Kramer til gode muligheter da han to ganger dukket opp alene foran Ron-Thorben Hoffmann. Bayerns sisteskanse vartet opp med to fremragende redninger.

Etter et drøyt kvarter kom gjestene seg bedre inn i kampen og skapte gode målsjanser. Særlig førstelagspiller Alphonso Davies kom til farlige avslutninger. Akkurat som Hoffmann reddet også Philip Menzel mesterlig.

Etter et nytt hjørnespark doblet Wolfsburg ledelsen. Toppscoreren Daniel Hanslik var helt umarkert etter Rizzis corner og stanget inn kampens andre mål.

I det nest siste ordinære minuttet scoret Bayern sitt første mål og på nytt kom scoringen etter en dødball. Meritan Shabani slo et frispark i boksen og under en duell mot Joshua Zirkzee headet Robin Ziegele ballen i eget mål.

På overtid økte Wolfsburg ledelsen igjen. Maxime Awoudja spilte en fryktelig feilpasning på Hanslik som scoret fra tjue meter.

Mens de første 45 minuttene var preget av to offensive lag og mange sjanser, var kampen sjansefattig etter hvilen. Wolfsburg var fornøyde med ledelsen og risikerte lite. Bayern var ikke kreative nok til å true Wolfsburgs sterke forsvar.

Omkampen i München finner sted på søndag 26. mai, klokka 16.