Wolfsburg med ny seier: 3-0 i Mönchengladbach

95
Bilde: Steindy, Wikimedia.

(Mönchengladbach – Wolfsburg 0-3) VfL Wolfsburg har lagt press på konkurrentene i kampen om Europa. Høy effektivitet sikret klubben fra bilbyen tre nye poeng mot Borussia Mönchengladbach.

Det var hjemmelaget som var sterkest i starten. Den første muligheten hadde Matthias Ginter etter drøye ti minutter. Koen Casteels reddet midtstopperens langskudd.

Deretter kom Wolfsburg seg bedre inn i kampen, men uten å bli særlig farlige. Dermed var den jevne kampen uten målsjanser i en god stund.

Etter en halvtime hadde Florian Neuhaus to kjempemuligheter til å sende Mönchengladbach i ledelsen. Først traff midtbanespilleren tverrliggeren etter Thorgard Hazards innlegg.

Kort tid senere presset hjemmelaget høyt. Robin Knoche mistet ballen i boksen, og Lars Stindl spilte ballen på tvers til Neuhaus som overvant Casteels, men Knoche gjorde opp for seg og reddet på streken.

Ut av ingenting tok Wolfsburg ledelsen. Jerome Roussillon spilte en pasning på Yannick Gerhardt i boksen. Sistnevnte skjøt på første berøring. Til tross for at Gerhardt ikke traff ballen fullt, gikk den i nederste hjørne.

Mehmedi-dobbel sikret borteseieren

I andre omgang var Mönchengladbach offensive, men uten å komme til muligheter. Wolfsburg forsvarte seg godt, men var sjeldent å se på motstanderens banehalvdel.

Likevel scoret gjestene på nytt etter halvspilt omgang. Koen Casteels lange pasning sørget for problemer hos Nico Elvedi. Admir Mehmedi stjal ballen fra forsvarsspilleren og gjorde ingen feil alene med Yann Sommer.

Vertene fortsatte å være offensive deretter, men kom til én stor mulighet. Hazard var helt umarkert i sekstenmeteren, fikk ballen av Stindl og avsluttet. Casteels kastet seg i skuddet og vartet opp med en mesterlig redning.

Wolfsburg, derimot, var meget effektive. Et frispark forlenget John Anthony Brooks med hodet mot lengste stolpe. Der var Oscar Wendt ubeslutsom, og Admir Mehmedi kunne heade ballen i nettmaskene.

Scoringen drepte kampen og var dermed dens siste høydepunkt. Mönchengladbach forblir foreløpig på tredjeplassen med 43 poeng. Wolfsburg har 38 poeng og ligger for tiden på femteplassen.