Wolfsburg og Bremen delte poengene

73
Bilde: Steindy, Wikimedia.

(Wolfsburg – Bremen 1-1) VfL Wolfsburg klarte ikke å følge opp borteseieren i Mönchengladbach med tre nye poeng. Etter poengdelingen mot Werder Bremen har klubben fra bilbyen falt ut av Europa League-plassene.

Det utviklet seg en sjansefattig kamp i første omgang. Wolfsburg hadde overtaket, men var for upresise i siste tredjedel til å kunne utnytte det. Den eneste store muligheten hadde Admir Mehmedi etter et hjørnespark. Skuddet hans ble blokkert.

Bremen, på sin side, var meget defensive og dukket kun unntaksvis opp i nærheten av hjemmelagets sekstenmeter. Bortelaget skapte ikke mer enn noen få halvsjanser.

Fem minutter etter pausen var Wolfsburg nære å ta ledelsen. Felix Klaus ble spilt gjennom, men Jiri Pavlenka reddet avslutningen fra kort hold.

Tre minutter senere tok hjemmelaget en fortjent ledelse. Pavlenka feilberegnet Maximilian Arnolds frispark. John Anthony Brooks var først på ballen og headet den i det tomme målet.

Etter scoringen trakk Wolfsburg seg tilbake, men Bremen ble mer offensive. Det hevnet seg nesten etter en drøy time. Etter en pasning av broren Johannes fikk Maximilian Eggestein avslutte fra rundt 13 meter. Wolfsburgs reservekeeper Pavao Pervan, som ble byttet inn i pausen for en syk Koen Casteels, reddet skuddet.

Kort tid senere havnet et hjørnespark rett på foten til Teodor Gebre Selassie. Tsjekkeren var for overrasket og avslutningen ble lett bytte for Pervan.

Den fortjente utligningen kom et kvarter før slutt. Maximilian Eggestein slo et godt innlegg i boksen. Max Kruse snek seg unna sin motspiller og scoret fra kort hold.

Selv om begge lag deretter så ut til å ville vinne kampen, oppstod det nesten ingen sjanser i sluttperioden. Kun Claudio Pizarro kom til en brukbar mulighet da peruanerens heading fløy over tverrliggeren.

Wolfsburg ligger på sjuendeplassen med 39 poeng, like mange som Leverkusen på plassen foran. Bremen ligger på tiendeplassen med 33 poeng.