Wolfsburg på vei til Europa etter seier mot Nürnberg

113
Felix Klaus fikk en enkel jobb da han scoret sitt første mål for Wolfsburg. Bilde: xtranews.de, Wikimedia.

(Wolfsburg – Nürnberg 2-0) I en svak fotballkamp sikret Felix Klaus og Marcel Tisserand VfL Wolfsburg tre poeng. Mens Wolfsburg er på vei til Europa, har 1. FC Nürnberg kommet et stykke nærmere 2. Bundesliga.

Det var nedrykkstruede Nürnberg som åpnet kampen best. Marcel Tisserand mistet ballen mot Eduard Löwen ved egen sekstenmeter etter tre minutter. Löwen slo et lavt innlegg foran mål mot Mikael Ishak. Spissens avslutning ble i siste øyeblikk blokkert av Josuha Guilavogui.

Kun tre minutter senere dukket gjestene på nytt opp i Wolfsburgs sekstenmeter. Sebastian Kerk spilte en lav pasning foran målet. Pavao Pervan var oppmerksom og reddet ballen før den kunne komme fram til Ishak, men måtte gi retur. Den påfølgende avslutningen ble dog på nytt blokkert.

Etter de to tidlige Nürnberg-sjansene skjedde det lite foran målene. Nürnberg var ikke kreative nok til å komme til flere muligheter. Wolfsburg skapte generelt lite offensivt.

Nürnberg gav bort ledelsen

Mot slutten av omgangen gav Nürnberg bort ledelsen. Kerk prøvde å spille ballen tilbake til keeperen Christian Mathenia under press, men glemte Admir Mehmedi. Sveitseren brøt pasningen før den kunne nå Mathenia. Ballen havnet hos Felix Klaus som enkelt satte den over streken og scoret sitt første mål for Wolfsburg.

– Vi har slått oss selv. Ut av ingenting får vi baklengsmålet etter en individuell feil. Det må ikke skje. Men jeg klandrer ingen. Særlig i første omgang har laget spilt bra. Men vi har kommet hit for å ta poeng og derfor er jeg ikke fornøyd, sa Nürnbergs trener Boris Schommers etter kampen.

En dødball avgjorde

I andre omgang hadde Wolfsburg stort sett kontroll på kampen. Nürnbergs eneste farlige situasjoner var to langskudd. Robert Bauer bommet så vidt på målet, mens Pervan reddet mot Ishak.

På den andre siden skapte heller ikke Wolfsburg mer enn halvsjanser. Vertene trengte en dødball for å avgjøre kampen. Mehmedi slo et frispark i boksen. Tisserand hoppet høyere enn motspilleren og stanget inn sitt første Bundesliga-mål. Tolv minutter før slutt var kampen avgjort.

Wolfsburg har dermed 52 poeng og ligger foreløpig på sjetteplassen. Om laget vinner sine siste to kamper i Stuttgart og mot Augsburg, spiller Wolfsburg i Europa neste sesong.

– Jeg regner ikke nå. Vi er i en situasjon som bare er fin. Vi gleder oss masse til de siste to kampene og får se hvor vi havnet til slutt, mente Wolfsburgs trener Bruno Labbadia.

Nürnberg (19 poeng) er forstatt nest sist, fem poeng bak Stuttgart på kvalifiseringsplassen. Dermed trenger klubben seks poeng i de siste to kampene.