Wolfsburg sjanseløse mot Hoffenheim

170
Den tyske landslagsspilleren Serge Gnabry scoret mot Wolfsburg. Bilde: Fernando Frazão/Agência Brasil, Wikimedia.

Bundesligaklubben VfL Wolfsburg er fortsatt i fritt fall. Borte mot Hoffenheim tapte laget 3:0, og har fortsatt like mange poeng som Mainz på kvalikplassen. Hoffenheim har fortsatt muligheter til å kvalifisere seg til Europa League.

Wolfsburgs nye trener Bruno Labbadia har dermed fortsatt ikke vunnet en kamp med laget (to tap, ett uavgjort). Labbadias lag hadde ikke et eneste skudd som gikk på målet, slik at Hoffenheims keeper Baumann ikke trengte å redde én eneste gang.

Hoffenheim var klart best hele kampen. Kaderabek, Gnabry og Kramaric hadde til dels gode sjanser i løpet av de første 15 minuttene, før Schulz sørget for hjemmelagets ledelse (18.). Wolfsburg hadde ingen offensive aksjoner i første omgang, og hadde i tillegg flaks at Hoffenheim sløste med de til dels veldig gode mulighetene sine. Blant annet traff Gnabry bare tverrliggeren. Allerede før pausen var kampen over for Divock Origi. Spissen, som er på lån fra Liverpool, ble byttet ut etter 42 minutter på grunn uten tegn på skade.

Heller ikke etter pausen kom Wolfsburg til store muligheter. Hoffenheim var flink til å forstyrre Wolfsburgs angrepsspill, og holde bortelaget borte fra eget mål. Kun Brekalo, Malli og Didavi kunne varte opp med noe som lignet muligheter, men til syvende og sist var den offensive framtoningen til Wolfsburg på nytt altfor dårlig. Hoffenheim gjorde det bedre: Gnabry avgjorde kampen etter 77 minutter med 2:0-målet. Tre minutter senere prøvde Knoche å klarere, traff lagkamerat Guilavogui, og fra ham gikk ballen i eget mål. Dermed ender kampen 3:0, noe som gjengir styrkeforholdene til lagene denne dagen.

– Vi er egentlig helt ute av det etter første baklengs. Vi klarer lite, hverken offensivt eller defensivt. Da er det fortjent at vi taper, innrømmer Wolfsburgs kaptein Paul Verhaegh til NDR.

Wolfsburg står med kun én seier på de siste 12 ligakampene, og er fortsatt farlig nær nedrykksplassene. Bekymringsverdig er at Wolfsburg ikke har scoret mer enn ett mål i en kamp i Bundesliga siden 3. desember. Den neste kamp spiller laget fra Niedersachsen hjemme mot Schalke 04. Hoffenheim klarer å foreløpig minske avstanden til Leipzig på sjette plass til ett poeng, og møter Mönchengladbach neste helg.