Wolfsburg snudde kampen mot Hannover

71
Renato Steffen (2. t.h.) scoret to mål mot Hannover. Bilde: A. Buser, Wikimedia.

(Wolfsburg – Hannover 3-1) VfL Wolfsburg sikret seg tre viktige poeng i kampen om Europa. Hannover 96 har tapt ti av de siste elleve kampene og nærmer seg 2. Bundesliga.

Mot defensive gjester var Wolfsburg lenge uten både ideer og presisjon i angrepsspillet. I første omgang oppstod hjemmelagets eneste muligheter etter innlegg i boksen, som først og fremst ble slått av Jerome Roussillon. Den første muligheten misbrukte Wout Weghorst etter ti minutter da spissens heading gikk til siden for mål.

Hannover satset på et stabilt forsvar og overgangsmuligheter, men skapte heller ikke mye i kampens første halvtime. Den første farlige kontringen resulterte i bortelagets ledelse. Linton Maina spilte en god pasning i bakrommet. Henrik Weydandt var kjappere enn Robin Knoche og overvant Pavao Pervan.

Wolfsburg svarte kun ett minutt senere. Josuha Guilavogui slo en høy pasning i boksen. Renato Steffen hoppet høyere en Kevin Wimmer og stanget inn utligningen.

Før pausen hadde Wolfsburg én stor mulighet til. På nytt slo Roussillon et innlegg mot Weghorst, men nederlenderen klarte ikke å kontrollere ballen og Michael Esser reddet avslutningen.

I andre omgang hadde Genki Haraguchi to store muligheter til å sende Hannover i føringen. Først vant japaneren duellen mot John Anthony Brooks og avsluttet rett på Pervan fra skrått hold. Åtte minutter senere ble Haraguchi spilt gjennom, men klarte på nytt ikke å overvinne Wolfsburgs sisteskanse. I begge situasjoner burde Haraguchi ha spilt ballen til den helt umarkerte Nicolai Müller.

Wolfsburg våknet først etter halvspilt omgang og kom til noen avslutninger. Tjue minutter før slutt sendte Steffens andre scoring for dagen hjemmelaget i føringen. Robin Knoche spilte ballen mot sekstenmeteren. Innbytteren Daniel Ginczek spilte en fin pasning på Steffen som scoret alene med keeperen.

Kort tid senere avgjorde Wolfsburg kampen. Yunus Malli, som i likhet med Ginczek ble byttet inn, fikk ballen i boksen og gikk til dødlinjen. Derfra spilte han ballen tilbake foran målet. Roussillon scoret fra ti meter og sikret Wolfsburg tre poeng.

Med 45 poeng klatrer Wolfsburg foreløpig på sjetteplassen. Hannover ligger sist med 14 poeng etter dobbelt så mange kamper.