Wolfsburg vant i Berlin

85
Wout Weghorst var Wolfsburgs matchvinner mot Hertha. Bilde: Кирилл Венедиктов, Wikimedia.

(Hertha – Wolfsburg 0-1) Etter to tap på rad vant Wolfsburg igjen. Wout Weghorsts scoring avgjorde kampen.

– Det var en fin seier som laget har fortjent. Spillerne har risikert mye mot en motstander som er godt organisert. I første omgang rullet vi ballen godt. Hertha er et lag som kan score ut av ingenting. Alt i alt vant vi fortjent, sa Bruno Labbadia på pressekonferansen etter kampen.

To skudd i tverrliggeren

I begynnelsen av den sett under ett jevne kampen kom begge lag kun til halvsjanser. Den første store muligheten oppstod etter et Hertha-hjørnespark. Hjemmelaget mistet ballen og Wolfsburg kontret. Jerome Roussillon ble spilt gjennom av Yunus Malli. Rune Jarstein reddet venstrebackens første forsøk. Returen reddet nordmannen med hodet i tverrliggeren.

Fem minutter senere traff også Hertha tverrliggeren. Etter et frispark var Koen Casteels på bærtur i feltet. Ballen havnet hos Karim Rekik som headet den i tverrliggeren.

Deretter hadde begge lag noen avslutninger, men det var bortelaget som var farligst. Renato Steffen bommet så vidt med et langskudd. Kort før pausen var det på nytt sveitseren som satt ballen ved siden av målet etter Roussillons lave innlegg.

Weghorst og Casteels sentrale

Etter pausen skjedde det først lite foran målene. Hertha prøvde å bryte ned Wolfsburgs forsvar, men klarte ikke å skape sjanser.

På den andre siden scoret Wolfsburg med sitt første skudd etter pausen. Elvis Rexhbecaj spilte ballen til Roussillon i boksen. Venstrebacken slo ballen foran målet der Wout Weghorst bare måtte styre den i mål.

Weghorst kunne deretter økt ledelsen, men nådde ikke innlegget av Josip Brekalo. Dette var Wolfsburgs siste mulighet.

Hertha, derimot, hadde flere store sjanser mot slutten av kampen. Casteels reddet mesterlig mot Marko Grujics heading og mot returen av Vladimir Darida. I det siste ordinære minuttet berget målvakten seieren da Davie Selke ble spilt gjennom.

– Wolfsburg vant til slutt fortjent på grunn av innstillingen og den fysiske styrken. I mine øyne var lagene jevne. Vi hadde muligheter til å utligne. Wolfsburg ville seieren mest og tok med tre poeng. Vi ga bort seieren, mente Hertha-trener Pal Dardai.

Wolfsburg ligger på sjetteplassen med 31 poeng. Hertha ligger tre poeng og tre plasser bak «Die Wölfe».