Wolverhampton senket Derby i toppkamp

130

Wolverhampton tok fredag kveld et stort steg mot play-off plass da de senket Derby’s forhåpninger om å rykke opp direkte.

Derby har kjempet i toppen av Championship stort sett hele sesongen, men har den siste tiden vist en bekymringsverdig formkurve. Derby har ikke vunnet på sine siste 6 kamper og det er alt annet enn hyggelig lesning. Kampen mot Wolverhampton borte på Molineux fredag kveld kunne fort gått annerledes. Gjestene leverte en god første omgang og burde ha ledet ut ifra sjanser å bedømme. Tom Ince traff blant annet tverrliggeren.

Andre omgang startet forrykende og Wolverhamptons Nouha Dicko sendte vertene i føringen etter en rapp avslutning i det 48.minutt. Derby fortsatte imidlertid å kjøre kampen og hadde det meste av banespill. Dessverre for bortelaget klarte ble det nok et treff i treverket og ellers veldig mye «nesten». Wolverhampton gikk i stedet frem og satte inn 2-0. Et mål som forøvrig var av den svært komiske sorten da keeper Lee Grant bokset en slurvete klarering i eget nett.

Dermed endte kampen 2-0 og Wolves gikk dermed opp på en 7.plass på samme poengsum som Brentford, laget som innehar den siste play-off plassen i skrivende stund. Derby på sin side fortsetter å svekke sine muligheter for direkte opprykk og befinner seg nå på en 5.plass med 67 poeng, 5 poeng bak ligaleder Watford og Middlesbrough som innehar andreplassen.

Resten av helgas Championship-runde spilles lørdag, hvor det blant annet spilles toppoppgjør mellom Bournemouth og Middlesbrough på TV2 Sport Premium2 klokka 13.15. En annen interessant kamp er ligaleder Watford som tar i mot play-off jagende Ipswich. I tillegg til disse spiller Wigan en særdeles viktig kamp hjemme mot Bolton. Et lokaloppgjør, men først og fremst en kamp Wigan må vinne for å unngå nedrykk til League One.