Zlatan avgjorde ligacupfinalen

227

Med seier i dag kunne Jose Mourinho bli den første United-treneren til å vinne et trofe i sin første sesong. Den muligheten grep portugiseren på best mulig måte.

For det skulle ikke ta lang tid før halve Wembley ble sendt til himmels. Allerede etter 18 minutter vinner United et frispark fra 25 meter. Zlatan tar frisparket og skyter. Ballen har en god retning og Foster klarer ikke å komme på ballen. Dermed var stillingen 1-0.

United fortsatte å dominere kampen og like før pause kom nummer to. Etter fint spilt av Manchester-klubben får Lingard ballen og er helt alene innenfor 16-meteren. Den unge engelskmannen er iskald og setter ballen i mål. Veien tilbake for Saints så nå betydelig verre ut.

Fantastisk comback

Men Southampton er ikke noe dårlig lag og Gabbiadini er heller ingen dårlig spiller. Rett før sidebytte sender Ward-Prowse ballen foran mål og ballen ender opp hos den italienske måltjuven, som er iskald og bringer håp tilbake til Saints.

Og det skulle ikke ta lang tid før Gabbiadini var på tokt igjen. Rett etter sidebytte får italieneren ballen innenfor 16-meteren og vender seg raskt, og skyter. En sjanseløs De Gea må se ballen passere inn i mål.

Manolo Gabbiadini jubler etter å ha satt inn reduseringen. Southampton og hovedpersonen selv vil nok utvilsomt være skuffet over at de ikke tok med seg ligacuptrofeèt hjem. Foto: Skysports

Dermed var stillingen 2-2 og alt lå til rette for en spennende resterende 2.omgang.

Zlatan ble matchvinner

Kampen vinglet frem og tilbake. Begge lag hadde mulighet til å score, men den svenske magikeren viste seg frem nok en gang. Etter et godt innlegg av Herrera, ender ballen hos Ibrahimovic som enkelt header ballen i mål og sender United-fansen til himmels.

Kampen endte 3-2 og Mourinho tar sitt første ordentlige trofe som United-trener.

Kaptein Wayne Rooney og resten av Manchester Uniteds spillere kunne juble etter å ha sikret klubben sitt andre trofè denne sesongen. Foto: Reuters/John Sibley