Zlatan berget United – Inter knust i Praha

193

Den andre runden i Europa League ble spilt torsdag kveld, og det er som alltid skuffelser og gleder. Europa League er uforusigbar, det har historien vist.

Her er en oppsummering av kampene:

Gruppe A:
Fenerbache – Feyenoord 1-0, Manchester United – Zorya 1-0: Feyenoord som slo Manchester United i første kamp kom fort ned på jorda og tapte i Tyrkia etter et tidlig mål av Emmanuel Emenike. United slet mot et godt organisert Zorya-lag, men fikk til slutt hull på byllen. Et sleivspark fra Wayne Rooney havnet på hodet til Zlatan Ibrahimovic som satte inn seiersmålet etter vel 70 minutter. Fenerbache leder med fire poeng, mens Feyenoord og United har tre poeng hver.

Uniteds motstander fikk ordre av Lenin om å bygge stadion i hans navn

Gruppe B:
FC Astana – Young Boys 0-0, Olympiacos – APOEL Nicosia 0-1: APOEL har fått en perfekt start med to seire, og seier borte mot Olympiacos er sterkt. Astana og Young Boys delte poengene i Kasakhstan, deres første. Olympiacos er nummer to i pulja med tre poeng.

Gruppe C:
Qabala – Mainz 2-3, St. Etienne – Anderlecht 1-1: Mainz tok deres første seier i gruppespill i Europa noensinne, mens det ble poengdeling i St. Etienne der stortalentet Youri Tielemans ga Anderlecht ledelsen, før St. Etienne utlignet ved Nolan Roux med omtrent kampens siste spark på ballen. Anderlecht og Mainz har fire poeng, Ivar Selnæs (som ikke spilte her) og Alexander Søderlunds (innbytter etter 70 minutter) St. Etienne har to poeng.

Gruppe D:
Dundalk – Maccabi Tel Aviv 1-0, Zenit – AZ 5-0: Utrolige Dundalk fra Irland har virkelig slått fra seg og vant mot Maccabi Tel Aviv etter et tidlig seiersmål av Ciaran Kilduff. Dundalk er amatører og mange av spillerne har jobb ved siden av fotballen. Så og si alle spillere med en viss kvalitet på Irland drar til England og spiller langt nedover i seriesystemet der. Sist klarte de 1-1 borte mot AZ, og ligger på andreplass. Zenit knuste AZ og har full pott etter to kamper.

Gruppe E:
Austria Wien – Victoria Plzen 4-0, AS Roma – Astra Giurgiu 4-0: Austria og Roma vant sine første hjemmekamper overlegent, og leder an i gruppen med fire poeng hver. Roma knuste sine rumenske motstandere etter mål av Kevin Strootman, Federico Fazio og Mohamed Salah, samt et selvmål. Seieren var i boks tidlig i andre omgang.

Gruppe F:
Athletic Bilbao – Rapid Wien 1-0, Genk – Sassuolo 3-1. Alle lagene har en hjemmeseier hver så langt og det kan se ut som en meget åpen gruppe. Benat Etxebarria ble matchvinner for Athletic etter 59 minutter.

Gruppe G:
Ajax – Standard Liege 1-0, Celta Vigo – Panathinaikos 2-0: Ajax har fått en perfekt start på Europa League med to strake seire. Kasper Dolberg ble matchvinner i første omgang med et perfekt plassert skudd nede ved stolperoten. Celta Vigo er nummer to i gruppe med fire poeng. De vant 2-0 etter mål av John Guidetti og Daniel Wass helt på tampen.

Gruppe H:
Gent – Konyasport 2-0, Shaktar Donetsk – Braga 2-0: Perfekt start for Shaktar, mens Gent etter 2-0 mot Konyaspor har fire poeng og følger på andreplass.

Gruppe I:
Krasnodar – Nice 5-2, Schalke – Red Bull Salzburg 3-1: To klare hjemmeseire som gjør at Krasnodar og Schalke begge står med seks poeng, mens Nice og Red Bull er poengløse.

Se, her jubler Schalke-spillerne!

Gruppe J:
Fiorentina – Qarabag 5-1, Slovan Liberec – PAOK Theassaloniki 1-2: Fiorentina var knusende overlegne på hjemmebane og er oppe på fire poeng og leder gruppa. PAOK tok en sterk og viktig borteseier i Tsjekkia og har også fire poeng. Khouma Babacar (2), Mauro Zarate (2) og Nikola Kalinic scoret for Fiorentina. Qarabag fikk en spiller utvist alleredet etter 30 minutter på stillingen 0-0.

Gruppe K:
Hapoel Beer Sheva – Southampton 0-0, Sparta Praha – Inter 3-1: Sparta Praha som kom til kvartfinalen sist sesong (tapte mot Villarreal) har tydeligvis lyst tilbake dit og knuste Inter 3-1. Vaclev Kadlec scoret to tidlige mål for Sparta. Inter reduserte ved Rodrigo Palacio 20 minutter før slutt, men like etterpå ble Andrea Ranocchia utvist. Etter 76 minutter satte Mario Holek inn 3-1. Inter ligger sist med null poeng, mens Sparta er oppe på tre. De to lederlagene i pulja har begge fire poeng etter 0-0 i Israel. Hjemmelaget var nærmest scoring mot Southampton.

Gruppe L:
Zurich – Osmanlispor 2-1, Steaua Bucuresti – Villarreal 1-1: Villarreal topper med fire poeng etter 1-1 i Romanias hovedstad, mens lagene som møttes i Zurich nå begge har tre poeng etter hjemmeseier. Rafael Santos Borre ga sist sesongs semifinalister Villarreal ledelsen etter ni munutter, men det ble 1-1 etter 20 minutter og det sto seg ut kampen.