Busby Babes hedret utenfor Old Trafford

183
Busby Babes
Manchester United, Busby Babes. Foto: Wikimedia

Busby Babes hedret utenfor Old Trafford

Idag er det 57 år siden flykrasjen i München, hvor åtte Manchester United-spillere gikk bort. Louis van Gaal deltok idag på hedringen av disse utenfor Old Trafford i en minnesmarkering.

Fotballnerd publiserte i går en artikkel om ulykken som endret United-historien. 6. februar er klubbens viktigste merkedag, hvor det alltid markeres. Fans, journalister og ansatte i klubben samles ofte utenfor Old Trafford, synger og legger igjen blomster for å hedre de som gikk bort.

Louis van Gaal er ikke vandt til denne tradisjonen, ettersom det er hans første sesong som manager i klubben, men deltok likevel på markeringen i forkant av hans pressekonferranse. Han ble tydelig imponert over markeringen og deltok i sangen «The Flowers of Manchester», til hedring av ofrene som gikk bort.

– Jeg reprsenterer klubben nå om dagen som manager og min gruppe med spillere. De (Busby Babes) var også en gruppe med spillere, som skapte mye morro for folk på den tiden. Jeg synes de har spilt en stor rolle i denne klubbens historie, det må vi alltid huske, sier van Gaal på pressekonferransen.

- Annonse -

Noen minnende ord ble sagt på markeringen, og folk sang. Dette imponerte van Gaal.

– Det var menn som sang, og jeg ble imponert.

Han tok med seg et ark inn på pressekonferransen med en del av talen som ble holdt, og det var en setning som han synes ble viktig. Nederlenderen tok arket opp av lommen, tok på seg brillene og leste høyt foran journalistene, de avsluttende setningene om The Busby Babes:

«You are the strength and inspiration for those who play your roles today»

– Det er meg og spillerne.

«We look for flair and pace and passion, to play the game United’s way»

Van Gaal forteller videre at han er glad for at han var der, og han er fornøyd med at tradisjonen holdes ved like.

– Det var 57 år siden, og folk kommer fremdeles og vi husker fremdeles. Det er ikke så ofte du ser det, så jeg synes det er bra, avslutter Van Gaal om temaet.

Busby Babes er navnet som ble gitt til laget på slutten av 50-tallet, da manager Sir Matt Busby hadde bygget opp et nytt ungt lag som hadde begynt å vinne. De fleste av de omkomne spillerne var i starten av 20-årene.  Klubbens egen TV-kanal har i dag også markert dagen med mye matriale om denne ulykken, hvor 23 mennesker gikk bort, 8 av dem ble de legendariske Busby Babes.

Bildet øverst i artikkelen er av laget før deres siste kamp i Beograd, dagen før ulykken.

Kilde: telegraph.co.uk

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -