CR7 og Juventus vinner etter overtidsdrama

226

Cristiano Ronaldo debuterer med en seier i Serie A. Kampen var likevel langt fra barnelek som mange forventet og alle trodde de var i ferd med å vitne da Khedira ga Juventus ledelsen etter bare tre minutter.
Chievo slo tilbake med Stepinski og til og med snudde kampen med eksen Giaccherini fra elleve meter.

Et kvarter før slutt fosset Juventus i angrep og jaktet utligningen. CR7 virket farligere og farligere ved enhver involvering, men samarbeidet, spesielt med Dybala, var fortsatt manglende.
Superstjernen prøvde å løse kampen på egen hånd bare for å bli frustrert av en strålende Sorrentino i Chievo-buret.
2-2 kom fra en dødball igjen. Midtstopper Bani stusset Bonuccis heading i sitt eget mål. Juventus og CR7 fikk blod på tann og presset enda mer, spesielt fra venstresiden.

Ronaldo knocket Sorrentino ut!

Plutselig ble det kaos i 42. minutt. Alex Sandros innlegg traff portugiserens arm, som kolliderte med keeperen. Ballen sprettet videre og Mandzukic headet den inn mens Sorrentino lå bevisstløs på gresset.
Dommeren signaliserte at ballen hadde gått over streken da forsvaret klarerte den, men ville likevel vurdere situasjonen med VAR. Til slutt ble målet annullert og Chievo fikk frispark. I etterkant måtte keeper ut for smellen i hodet var altfor kraftig for han å fortsette. Han ble brakt til sykehuset for noen tester men han er våken og bevisst.

Scoringen lå i kortene og den endelig kom på overtid. Bernardeschi tuppet inn et lavt innlegg, igjen fra venstre. Juve vant 3-2 og slapp unna med skrekk. Og VAR reddet alle fra å drunke i polemikker allerede etter én seriekamp…

Nye stjerner, gamle svakheter

En sliteseier igjen, akkurat som det skjedde mange ganger i fjor. Kampen var derimot mye ensidig enn resultatet antyder.
De regjerende seriemesterne hadde mange sjanser og halvsjanser som ikke ble til mål pga småmarginer. Derimot var forsvarspillet litt rufsete og ubalansert; to distraksjoner, to baklengs.
Taktisk sett var lagoppstilling altfor offensiv. Det kan fungere mot svakere eller tettere motstandere, eller når Juve jakter en scoring. Iallfall er det jo utenkelig å stille seg med to offensive back som Cancelo og Sandro og en angrepstrio som ikke bidrar defensivt: undertall på midtbane er et problem som ikke kan ignoreres.

Cristiano Ronaldo fikk ikke score i sin debut men var banens beste. Hver eneste gang han hadde ballen var det klart at han kunne skape noe farlig nesten ut av ingenting. Sandro og Manzdukic ser ut som hans beste partnere mens Dybala sliter fortsatt å finne sin posisjon i angrep. Douglas Costa har igjen bekreftet at han er mye bedre som superinnbytter enn som starter.
Tre poeng er tre poeng men dette holder vel ikke hvis laget har store ambisjoner.
Chievo kan ta noe positivt ut av en modig og moden prestasjon mot et (teoretisk) superlag.