Den 14. runden av Premier League ser ut til å bli av det målrike slaget

300
Topp 10

Det var klart for noen tøffe oppgjør i lørdagens Premier League- kamper, og etter Manchester Citys kamp mot Chelsea som inneholdt fire mål- var forventningene satt. Det ble scoret hele 17 mål fordelt på de fem kampene som startet klokken 16. Den største målbonanzaen kom på White Heart Lane i kampen mellom Tottenham og Swansea.

Sunderland – Leicester 2-1 (0-0)

Etter en grusom start på sesongen for vertene, så snudde hellet for tre uker siden. Sunderland kapret sine første trepoengere mot henholdsvis Bournemouth og Hull, men klarte ikke sin tredje strake mot Liverpool i forrige runde. David Moyes menn må uansett hatt en god dose selvtillit inn mot denne kampen. Gjestene, fjorårets ligamestre har ikke hatt en like dårlig poengfangst som sin motstander, men det var ikke mye om å gjøre før dagens kamp.

Med disse harde faktaene i bakhånd ble ikke første omgang noe fyrverkeri, og til pause var resultatet 0-0- med 3-2 i avslutninger på mål. Og den andre omgangen startet ikke noe bedre, men nå var det vertene som kom raskest ut fra startblokkene. Moyes gjorde tidlig et dobbelbytte. Etter timen spilt fikk han også betalt for det. For en av innbytterne var Jan Kirchhoff, og han fikk hodet på ballen etter en corner. Ballen så ut til å gå langt utenfor, men en uheldig Roberth Huth fikk et touch på ballen og sendte den i eget nett. 1-0 og ledelse til hjemmelaget. Ti minutter senere fikk Jermain Defoe sjansen til å legge på til 2-0 etter at et skuddforsøk av Duncan Watmore ble dyttet ut i feltet. Den etterhvert så erfarne spissen gjorde ingenting feil og scoret sitt 8. mål for sesongen.

Nå så det ut som at bortelaget fikk en liten oppvekker. Fem minutter etter Defoes dobling fosset Demarai Grey ned på venstrekanten. Han fikk lagt inn et innlegg som Shinji Okazaki ikke hadde noen problemer med å nå og fikk dermed satt inn en redusering. Men til tross for en vannvittig sjanse til Leicester på overtid, ble det Sunderland som tok med seg alle tre poengene idag.

Crystal Palace – Southampton 3-0 (2-0)

Hjemmelaget ble i forrige runde slått på målstreken av Swansea, i en fotballkamp med utrolige 9(!) mål. Southampton kom til denne kampen etter en sterk seier mot Everton. Det var derfor duket for et spennende oppgjør på Selhurst Park. Kampen startet noe rotete med et bortelag som hadde størst ballinnhav. Men etter halvtimen spilt kunne hjemmepublikummet slippe jubelen løs da Christian Benteke fikk sendt ballen i mål bak gjestenes målvakt. Minutter senere doblet James Tomkins ledelsen da han ble stående alene etter en corner og sette ballen i nettet fra kort hold. Crystal Palace må ha vært skikkelig revansjesugne og kunne gå inn til pause med 2-0 i sekken.

Denne mannen ble Crystal Palaces helt med to nettkjenninger mot Southampton. Foto: Reuters/Tony O'Brien Livepic
Denne mannen ble Crystal Palaces helt med to nettkjenninger mot Southampton. Foto: Reuters/Tony O’Brien Livepic

I andre omgang var det gjestene som fikk ha ballen mest uten at de klarte å skape noen helt store sjanser. Effektive Crystal Palace fikk dermed fastslått resultatet fem minutter før overtid ved Bentekes andre scoring for dagen. Pardew og hans menn vil nok være veldig fornøyd med tre poeng, mens bortelaget kanskje vil føle at de var uheldige som ikke klarte å få med seg noen poeng etter dagens kamp.

Stoke – Burnley 2-0 (2-0)

Etter at Mark Hughes tok over hjemmelaget i forkant av 2013/14- sesongen, må man vel kunne si at Stoke ser ut til å ha blitt et nytt lag. For det har lenge vært kjent at Stoke har spilt kjedelig fotball med fokus om å slå lange baller opp på topp, og med litt medvind inne på Britannia Stadium så har det jo blitt noen seire med den taktikken. Hughes har derimot gjort tiltak for å få underholdningsverdien opp, og laget hans har blitt mye flinkere til å spille ball. Er dette sesongen Stoke skal havne i det øvre sjiktet av tabellen?

Opprykkslaget Burnley har hatt litt mer svingete prestasjoner og kom til denne kampen med et 1-2 tap hjemme mot Manchester City. En kamp hvor de kanskje hadde fortjent minst ett poeng etter heroisk innsats.

Mark Hughes ser ut til å ha fått fart på sakene i Stoke. Her feirer Arnautovic og Muniesa Stokes andre mål for dagen. Foto: Skysports

Det så ut som at bortelaget bar litt preg av svak poengfangst den siste tiden, men det var de som kom best i gang med kampen. Men så er det dette med å sette sjanser når man får de. Det er det flere lag i Premier League som har slitt med denne sesongen, og Burnley er intet unntak. 20 minutter ut i kampen fikk Jonathan Walters gleden av å score et nokså lekkert volleymål, etter innlegg av den tidligere Molde-spilleren Mame Biram Diouf. Og når man først har scoret ett volleymål, hvorfor ikke score to? Kanskje var det tankene til Mrc Muniesa da han et kvarter senere sendte ballen på volley i mål bak en utspilt Paul Robinson. Det ble ingen flere mål til pause, og Hughes menn kunne spasere inn i garderoben vel vitende om at de var på vei mot tre poeng.

Den andre omgangen ble spilt uten noen særlig store sjanser og det ble derfor heller ingen flere mål. Etter at dommeren blåste for siste gang kunne Stoke juble etter å ha sikret seg sesongens femte seier.

West Bromwich – Watford 3-1 (2-0)

Hjemmelaget har hatt en fin periode i Premier League i det siste og banket senest Burnley hele 4-0 på The Hawthorns. Watford har derimot slitt litt etter at de hadde en godkjent start på sesongen. Fjorårets trio; Deeney, Capoue og Ighalo har ikke klart å finne tilbake storformen enda, og kanskje skulle dette bli vendepunktet.

Men nok en gang var West Bromwich på hugget fra start og etter kvarteret spilt var det noe overraskene midtstopper Johnny Evans som satte ballen i nettet. Midtstopperen fikk gå opp på corner og heade ballen forbi Watford målvakt Gomes. Dette satte flammer på hjemmesupporterne og etter litt frem og tilbake kunne de juble for nummer to 20 minutter senere. Da var det servitøren på det første målet som fikk være målscorer, ingen andre enn Chris Brunt. Mannen som returnerte fra skade for bare fire kamper siden. Lagene gikk til pause ved 2-0.

Chris Brunt kunne gi tommel opp etter scoring og seier mot Watford i dag. Foto: Reuters/Anthony Devlin Livepic

I andre omgang var rollene snudd, bortelaget kom desidert best i gang. Og etter å ha hatt ballen mer enn 60% av tiden kom belønningen etter en time spilt. En av spillerne som ble omtalt lenger opp her, Troy Deeney sendte en pasning til Christian Kabasele som fra kort hold kunne sett inn reduseringen. Og mer spenning skulle det bli. Bare fem minutter før slutt ble Watfords Roberto Pereyra sendt rett i dusjen, etter truende oppførsel. Watford kom derfor aldri nærmere poengdeling, og i stedenfor kunne West Bromwich og Matthew Phillips juble for en tredje scoring og tre poeng.

Hva synes du om dagens resultater? Diskuter gjerne i vårt kommentarfelt.