Det nykomponerte Juventus

556

Det nykomponerte Juventus

Søndag startet sesongen for regjerende seriemester Juventus, og det var Udinese som skulle få den harde oppgaven med å stoppe fjorårets desidert beste lag i Serie A.

Juventus hadde blitt stemplet som klare favoritter i åpningskampen. Det var 40 kamper siden sist Juve tapte en åpningskamp. Siden Udinese skuffet forrige sesong da de endte på 16. plass etter å ha kjempet seg ut fra nedrykksposisjon, var det nesten et krav om at Allegris mannskap skulle ta med seg 3 poeng hjem til Torino. Slik så det også ut til å bli.

Juventus dominerte store deler av matchen og skapte noen store sjanser, men det var hjemmelagets Cyril Therau som skulle vise seg å score det avgjørende målet tolv minutter før dommeren blåste i fløyta. Til tross for at Juve hadde grepet om kampen kjempet Udinese tappert i forsvar. Når man kombinere det med en dose flaks kan alt skje. Og det gjorde det. Therau snek seg inn på bakerste stolpe etter en kontring, og sendte hjemmepublikummet opp av setene.

Kort sagt var Allegri skuffet over resultatet, men fornøyd med prestasjonen til spillerne sine. Han påpekte dog, at med så mange utskiftninger i stallen måtte man være tålmodig. Over sommeren har Juve måtte se Arturo Vidal dra til Bayern Munchen, Tevez returnere til Argentina og Pirlo hoppe på flyet til New York. Det er store sko for Allegri å finne passende føtter til. Heldigvis så det ut til at Mario Mandzukic og Kingsley Coman var i spillehumør da de skapte mye fra sine posisjoner. Stephan Lichtsteiner var også livlig fra backen og bidro godt offensivt. Men til tross for store sjanser, maktet ikke Juve å finne nettmaskene bak Udinese sin sisteskanse og det endte i et begredelig og smått forunderlig 0-1 tap.

- Annonse -

Så hva skjedde? Allegris menn var det klart beste laget, men flere grunnleggende feil ble gjort, og noen av spillerne så rådville ut da de ikke klarte å bryte gjennom. Padoin ble tildelt rollen som Pirlo så mesterlig satte sitt preg på før han reiste til USA, men det er ingen lett sak å erstatte en av tidenes mest anerkjente midtbanegenier. Uten blikket, roen og silkefoten til Andrea Pirlo var Juve svekket i denne rollen. Padoin er en god spiller, men ingen meastro. Kanskje burde Sturaro fått det grønne lyset til fordel for den tidligere Atalanta spilleren?
Etter Tevez dro har målskåringsbyrden blitt lagt på Mario Mandzukic og den skadede Alvaro Morata. Kroaten Mandzukic er en meget god spiss, men er han god nok til å ta over for den lille argentinske målmaskinen? Tevez scoret 29 mål i fjor og var instrumental i å ta Juve til Champions League finalen, hvor de tapte for Barcelona. Mandzukic kom fra Atletico Madrid i sommer etter å ha scoret 12 mål på 28 kamper i La Liga i fjor. Uten tvil en svært habil spiss, men Tevez var en av verdens aller beste spisser i fjor og det vil ikke være ignorant å påstå at Tevez sannsynligvis ville satt ballen i nota om han ble gitt de samme sjansene som Mandzukic fikk mot Udinese. I tillegg til Mario Mandzukic har også Paulo Dybala blitt plukket opp fra Palermo. I Dybala har Juve fått en ung spiller med bøttevis av potensial. 21 åringen skorte 13 mål for Palermo i fjor. Med Simone Zaza også som utfordrer til spissplass, er det god konkurranse på topp.

Dybala feirer scoring for Palermo
Dybala feirer scoring for Palermo

Khedira er kommet inn fra Real Madrid, og er en åpenbar forsterkning. Men bare hvis han kan holde seg skadefri over en lang periode. Som vi alle vet har tuniser-tyskeren slitt med skader i lang tid nå, og dette var sannsynligvis en av grunnene til at Real Madrid valgte å la han gå. Han er også en meget god spiller, men med all skadeproblematikken er det ikke uberettiget å frykte komplikasjoner ifht spilletid. Med Marchisio også i troppen er det allerede vanskelig for Khedira å få sementert sin rolle som den nye mitdbanedynamoen.

Ryktene har florert rundt Torino klubben i sommer, og det nyeste sladderet sier at Pogba kan være på vei til London, Mourinho og Chelsea før transfervinduet stenges. Nesten astronomiske summer har blitt kastet rundt i lufta og navn som Oscar har blitt nevnt i en eventuell byttehandel. Pogba er regnet som en av de aller beste midtbanespillerne i verden, og vil bare bli bedre med tida. Her må Juve tenke seg godt om før de selger. Mange mener Pogba rett og slett er uerstattelig og Bianconeri har råd til å beholde han. Oscar er en god spiller, men ingen Pogba. Å beholde den franske magikeren kan vise seg å være forskjellen for Juve i år.

Paul Pogba Juventus

Så slik er det nå. Juventus tapte åpningskampen mot et (unnskyld om jeg tråkker noen på tærne) dårlig Udinese lag, men la oss huske at det var nettopp det; en åpningskamp. Sesongens første kamp for Allegri og hans nykomponerte Juventus, og det er fortsatt litt jobb å gjøre. Men det er ingen grunn til panikk enn så lenge. Juan Cuadrado er på vei inn fra Chelsea, og vi vet alle hva han er i stand til etter hans siste opphold i Serie A. Alex Sandro er kommet inn som en potensiell arvtaker etter Patrice Evra og erstatter for Angelo Ogbonna. Man skal ikke se bort i fra at han kommer til å sette sitt preg på venstrebacken i løpet av sesongen. Morata er skadet, Khedira er skadet, Marchisio er skadet og i tillegg er det mange nye spillere som skal inn i et system. Med en fast 11èr på plass og flere kamper under beltet ser jeg for meg at Juventus kommer til å vise seg sterke i år også. Det er fortsatt ”early days” for Bianconeri og de har en lang sesong foran seg, men de er fortsatt den soleklare favoritten til å hente Scudetto tittelen 2015/2016, og til tross for tapet viste de at det er potensial. Det eneste som manglet var målet, men når Morata er tilbake på gressmatta og Mandzukic får fininnstilt siktet, er det grunn til å forvente nettsus uansett. Kanskje neste kamp mot Roma gir oss litt flere svar. Roma er en tøff utfordring, men Juve har definitivt kvalitetene til å stikke av med alle tre poengene.

 

Skrevet av: Anders Garrick Webb
Kilder: Optasports.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -