Din guide til FIFA Ultimate Team

2694

Sponset innlegg

Din guide til FIFA Ultimate Team

image00

De kom etter mye frem og tilbake frem til et spill som de kalte FIFA Ultimate Team(FUT), et spill som baserte seg på at man kunne sette sammen sitt eget lag med sine egne favorittspillere. En spiller har en rating (enten bronse, sølv eller gull). Bronse er helt opp til 64, sølv er fra 65-74 og gull fra 75 og oppover. Man kan enten være sjelden eller usjelden, det har noe å si om hvor du spiller, i hvilken klubb du spiller i og hva slags rating du har. Laget består av 11 spillere og 7 innbyttere + 5 reserver. Hver spiller har en form (starter på 99) som går nedover etter hver kamp, og da er det viktig å ha et ekstra lag slik at man får hvilt spillerne når de er slitne.

I 2009 kunne man spille både online og offline mot venner og andre, og fikk penger for hver kamp, slik at man kunne oppgradere laget. Hver spiller hadde sin egen rating og posisjon, det samme med treneren. Men alle fungerte ikke med alle. Ved å bruke spillere fra samme liga og land gjorde at lagkjemien gikk opp, og jo høyere lagkjemi, jo bedre fungerte laget sammen. Hadde du f.eks. Ronaldinho i formasjonen 4-3-2-1 og du spilte 4-4-2, fikk brasilianeren en dårligere individuell kjemi pga. at han ikke hadde riktig formasjon. Formasjonskort har de tatt vekk fra FIFA, men FIFA Ultimate Team 2009 handlet det kun om å spille kamper, kjøpe pakker og kjøpe spillere. Hvordan kjøpe pakker? Enten spille kamper og tjene nok penger til å få råd til en pakke, eller kjøpe FIFA Points (FIFA Points kom ikke før i 2013, men fra starten kunne man bruke ekte penger til å kjøpe pakker). Pakkene kjøper du med egne penger, og du får x antall poeng til å åpne x antall pakker. Denne funksjonen har EA tjent seg søkkrike på, i løpet av deres seks års lange FUT-karriere har de tjent over 500 millioner kroner!

- Annonse -

I 2010 ble det lansert en FUT Web App. En web app er et sted hvor du kan kjøpe spillere, selge spillere, men ikke spille kamper. Denne er fin å ha om man er ute og reiser og vil se om sine egne spillere har gått opp eller ned i pris, og alltid ha oversikt over markedet uten å måtte logge seg inn på konsollen. På FUT 10 kom også det første TOTW – Team Of The Week. TOTW kommer hver onsdag og fremmer helgens prestasjoner med et oppgradert kort. Denne helgen putta Bas Dost to mål og hadde en målgivende i Wolfsburgs dramatiske 5-3 seier over Werder Bremen, og ble med det belønnet med en IF – In Form. Om han spiller en kjempekamp til helgen og scorer hattrick, får han enda et oppgradert kort – SIF (Second In Form). En spiller kan også få TIF – Third In Form, FIF – Fourth In Form osv.

Fra 2010 til 2011 økte antall spillere med over 2,2 millioner, ellers var det ikke de store forskjellene. Det kom leaderbords, dvs. at man kunne se hvem som hadde spilt flest kamper, vunnet flest trofeer, hadde best tradingprofitt og hvem som hadde den dyreste klubben.

I 2012 smalt EA til med fargede kort og hele 3 millioner fler spillere. I 2012 var det som kjent EM i Polen og Ukraina og gjorde man en god kamp ble man belønnet med et lilla kort, man fikk en iMOTM (International Man Of The Match). På slutten av turneringen kom det turneringens lag på FUT, hvor de som hadde utmerket seg fikk belønning i form av et nytt kort med forbedrede stats. Utseende på spillet endret seg drastisk og på FUT 12 kunne man ha sin egen stadion i bakgrunnen av skjermen. Det kom iMOTM, MOTM, TOTY (Team of the Year) og TOTS (Team Of The Season). TOTY kom I januar, dagen etter at årets lag ble valgt på gullballen utdelingen. Barcelona vant Champions League i 2010-11 og både Messi, Iniesta, Xavi, Dani Alves og Pique kom med på årets lag. Faktisk var hele laget fra La Liga! Team Of The Season kom på slutten av sesongen og ble inndelt i ligaer (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 og Rest Of The World). Messi ble også den første spilleren til å få et 99 kort da han ble ambassadør for EA på slutten av året.

image01

11.3 millioner. Så mange spilte FUT 13. FIFA Points, Seasons Mode, EAS FC Mobile og Pro Player Cards var nye features, noen litt mer interessante enn andre. Seasons Mode gjorde at du kunne spille sesonger; du startet i 5.divisjon, og om du vant x antall kamper rykket du opp og fikk en bonus. Vant du 1.divisjon fikk du en gratis pakke og en svær bonus. EA introduserte også en mobilapp slik at man kunne være online til enhver tid. Denne appen var gratis og det fungerte ikke å legge til FIFA Points, men alikevel var denne populær for veldig, veldig mange. De lanserte også Pro Player Cards, som vil si at spillere som Alex Oxlade-Chamberlain, Gareth Bale, Rio Ferdinand og andre profesjonelle fotballspillere som spilte FIFA fikk sitt eget, unike kort. Kortet var turkis og hadde en overall på 95 med ekstremt gode stats. Generations kom også på FUT 13, hvor man kunne sette sammen spillere fra FIFA 09, 10, 11 og 12 og sammenligne stats, sette sammen unike lag og vise til andre.

I 2014 introduserte EA flere nye funksjoner, blant annet Chemistry Styles, Squad Customization og Legends (kun for XBOX). Chemistry Styles kunne man putte på spillere som man følte manglet det siste lille for å bli den ultimate spiller, og kjemistilene erstattet formasjonskortene, som mange følte var frustrerende dyre. FUT 14 gjorde det mulig å endre draktnumrene til spillerne og også hvem som skulle ta cornere, straffer og være kaptein. Den siste funksjonen var en gigantisk en, EA introduserte Legends til FIFA Ultimate Team. Men det var bare en liten hake; disse fantes kun til XBOX. Hvorfor? Undertegnede vil tro at det er fordi XBOX er deres mest populære plattform, og de tenker nok bare penger, penger og penger. Men de aller beste (bortsett fra Pele), som Maradona, Zidane, Platini og Cruyff er ikke med pga. lisenser, EA har ikke fått rettigheter. Men spillere som Pele, Maldini, Gullitt, Vieira og Cannavaro er med på spillet og dette har nok gjort at enda flere har åpnet enda flere pakker og EA har tjent enda mer penger.

image02

Hvor er nordmennene? Selv etter at EA lanserte en haug med nye legender, inkludert våre danske tvillinger Laudrup og Schmeichel, har ikke vi nordmenn fått noen legender på FIFA. Mange føler nok at Ole Gunnar Solskjær burde vært med, men den gang ei.

I 2015 lanserte EA nok en gang mye spennende, mange nye legender ble tilføyet til spillet og de introduserte lånespillere. Du kan låne spillere i x antall kamper, jo høyere rating jo færre kamper får du lånt spilleren. Du får f.eks. lånt Zlatan i én kamp pga. hans høye rating.

I skrivende stund har altså over 30 millioner mennesker vært innom spillfunksjonen FIFA Ultimate Team i løpet av deres seks års lange karriere. 64 % av alle FIFA-spillere spiller FUT, det har blitt spilt over 800 millioner kamper og over 270 000 kamper om dagen, rundt 12 000 kamper i timen. Er det rart det er EAs mest populære spill?

Får ikke du også lyst til å spille når du ser denne videoen?

HVA ER FIFA ULTIMATE TEAM?

EA SPORTS FIFA 15 Ultimate Team er et stort nettfellesskap med fotballtilhengere som lager, administrerer og konkurrerer med lag som består av verdens beste spillere i FIFA 15. Bli med over 11 millioner fans og ta på deg utfordringen med å bygge opp fotballag bestående av verdens beste spillere ved å kjøpe, selge og bytte spillere med andre medlemmer av Ultimate Team-nettfellesskapet. Spill med drømmelaget mot vennene dine når du vil. Opprett og administrer flere lag, og spill med dem i konkurranser på nettet eller for deg selv, alt oppdateres dynamisk hver uke. FIFA 15 Ultimate Team lever nå også utenfor konsollen, med FUT Web-appen og Mobile Companion-appen. Nå har du tilgang til overgangsmarkedet uansett hvor du er, du kan administrere lag og kjemien i førsteelleveren, vise frem det beste laget ditt og spillere i superform til venner og lete etter spillere du trenger på overgangsmarkedet, så de er klare til å settes på banen når du kommer tilbake til konsollen.

FEATURES:

  • DRØMMESTALL – Tror du at du vet hva som skal til for å skape et vinnerlag? Drømmestaller er et spennende nytt planleggingsverktøy hvor du kan sette sammen staller med alle spillerne som finnes i FUT. Du kan bruke drømmestaller til å planlegge dine neste trekk. Finn erstatninger for spillere, test kjemien til en nykomponert midtbane – eller for den saks skyld hele laget – før du investerer på overgangsmarkedet.
  • HOLD OVERSIKTEN MOT VENNER – I den nye Treningssesonger-modusen kan du utfordre vennene dine i en 1-mot-1-versjon av det populære Sesonger-formatet og følge med på statistikken din mot hver av dem. Vinn sesonger for å bli mester, og skryt av det etterpå!
  • LÅNESPILLERE – I FUT 15 kan du prøve noen av de mest ettertraktede spillerne i spillet ved å signere dem på lån! Signer lånespillere i et angitt antall kamper, og bruk lånekontrakten klokt for å vinne avgjørende kamper i turneringer eller Sesonger.
  • KUN FOR XBOX: FLERE LEGENDER PÅ FIFA 15 ULTIMATE TEAM – Oppnå noe stort på banen med gamle legender og dagens stjerner! I år er det flere nye legender i tillegg til de 41 fra i fjor. Tilgjengelig i diverse pakker som gir sjeldne gullkort i FIFA 15 Ultimate Team. Her har du sjansen til å bygge stallen du alltid har drømt om.
  • DITT LAG, PÅ DIN MÅTE – FUT er det nærmeste du kommer å eie en egen fotballklubb. Med over 12 000 spillere å velge mellom har du uendelige muligheter når du skal bygge stallen din. Hver beslutning teller. Du bestemmer hvem som får bli, og hvem som blir solgt. Dermed blir hver seier og hvert tap personlig, for dette er laget du har bygget.
  • BEDRE KJEMI, HEFTIGERE MÅL. – For å oppnå suksess på banen gjelder det ikke bare å ha de beste spillerne, men også dem som passer best sammen. Ved å sette sammen spillere fra samme klubb, nasjon og med samme posisjon kan du lage det ultimate laget. Med god kjemi vil du raskt se resultater på banen i form av utsøkte pasninger og episke mål.
  • HOLD TRITT MED VIRKELIGHETEN – FIFA Ultimate Team gjenspeiler den virkelige fotballverdenen. Spillere som gjør det ekstra bra i virkeligheten, blir representert som formspillere i spillet. Forsterk laget med disse superstjernene!
  • VERDENS STØRSTE OVERGANGSMARKED – Trenger du en kraftspiss som kan herje i lufta? FUT har verdens største overgangsmarked, der millioner av overganger gjennomføres daglig. Vær en luring på markedet og tjen mynter, skaff spillere som kompletterer stallen din, eller selg spillere du ikke lenger trenger.
  • SPILL NÅR SOM HELST, HVOR SOM HELST! – Hold deg oppdatert på FIFA Ultimate Team hvor som helst! Gjennomfør viktige handler, plukk opp de beste spillerne og mye mer – på mobiltelefonen med EASFC Companion-appen eller online via FIFA Ultimate Team-webappen.
  • OVERFØRE POENG – Overfør dine FIFA Points mellom Xbox 360 og Xbox One, eller mellom PlayStation 3 og PlayStation®4 Du må først starte opp på konsollen for å overføre FIFA Points før de blir tilgjengelige på web- eller Companion-appen.

Sponset innlegg

Spiller du FIFA Ultimate Team? Del dine største prestasjoner i vårt kommentarfelt lenger ned på siden!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -