Interessant statistikk fra runde 14

414

Jamie Vardy ble historisk da han igjen fant målet mot Manchester United på lørdag. For ellevte kamp på rad satte han ballen bak motstanderens keeper, og han står nå alene på topp på en meget eksklusiv liste. Og er det et lag som bør være meget fornøyd etter helgens runde så er det Liverpool. Med unntak av Manchester City avga alle lagene foren scouserne på tabellen poeng, og med det er Klopp og Liverpool plutselig bare 6 poeng bak førsteplassen. Her følger en liste over kuriøse fakta fra runde 14:

  • Watfords spisspar Deeney og Ighalo utgjør ligaens mest fryktede angrepsduo for øyeblikket. Duoen har skapt 23 målsjanser for hverandre. Sistnevnte er i tillegg den mestscorende spilleren i Englands fire øverste divisjoner nåværende år. Ighalo og Tottenhams Kane har begge 24 mål i kalenderåret 2015.
  • En annen produktiv herremann er Manchester Citys Kevin De Bruyne. Siden starten av forrige sesong har ingen annen spiller i Europas 5 beste ligaer servert flere målgivende enn belgieren (25).
  • På de siste 8 kampene i Premier League står Everton spiss Romelu Lukaku med 8 mål. 5 ganger hittil i år har det vært Gerard Deulofeu som har vært nest sist på ballen.
  • En spiller som har fått mye pepper av både manager og fans nåværende sesong er Eden Hazard. I de siste kampene dog har han vist glimt av gammel klasse. I første omgang mot Tottenham gjennomførte han flest sprinter av begge lags spillere.
  • November er ingen bra måned for Arsenals poengfangst. Etter å ha sanket 12 poeng i oktober ble det bare 2 poeng i nylig avsluttede november. Historisk sett under Arsene Wenger er november rett og slett en forferdelig tid å være manager, spiller og fan av London laget. De tar i gjennomsnitt 1.59 poeng i november under ledelse av Wenger.
  • Et straffespark ekspedert i mål av James Milner sikret 3 poeng for Liverpool mot Swansea. Laget fra Merseyside har fått flest (135) og scoret på flest (103) straffespark i Premier Leagues historie.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -
- Annonse -