Kommentar: Har han gjort sin del av jobben på Old Trafford?

182

Kommentar: Har han gjort sin del av jobben på Old Trafford?

Da Louis van Gaal kom til Old Trafford var det først og fremst for å få klubben tilbake til Champions League, og for å rydde opp i en stall som inneholdt alt for mye «dødkjøtt». Den jobben har han gjort, men likevel er kritikken mot nederlenderen stor.

For spørsmålet stilles blant Manchester United-fansen i disse dager. Laget spiller kjedelig fotball, pasningene går for det meste bakover og på tvers, laget scorer nesten ikke mål. Etter å ryddet opp i en stall som langt fra var god nok har Louis van Gaal lokket en rekke spillere av høy kvalitet til den rød delen av Manchester. Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin, Ander Herrera og Anthony Martial for å nevne noen. Ingen tvil om at dette er oppgraderinger fra Anderson, Tom Cleverley, Darren Fletcher og Javier Hernandèz.

Stallen er vesentlig sterkere. Det er ikke en stall som bør forvente å vinne ligaen og Champions League, men det er en stall som bør kjempe på alle fronter, og som bør underholde fansen. Men det skjer ikke.

For underholdning er noe som kreves av Manchester United-fansen. De fleste som holder med Manchester United har vokst opp med at laget spiller underholdende fotball. «The United way» er angrepsfotball, og alle vet at man har vunnet flere trofeer ved hjelp av god fotball. «Attack wins you games», defence wins you titles», er ikke et ordtak majoriteten av Manchester United-fans stiller seg bak. For det er ikke der problemet ligger hos dagens United-lag. Laget slipper inn lite mål og er solide bakover. Man tar også et forventet antall poeng, og er, enn så lenge, med i gullkampen fortsatt.

- Annonse -

Men når fotballen er så begredelig og kjedelig som det den er nå, så holder ikke det for kravstore supportere. Under lørdagens kamp kunne man flere ganger høre fra bortseksjonen som uttrykte sin mening om det de så. «Attack, attack, attack, attack, attack,» og «We’re Man United, we want to attack», var sanger som ble sunget.

Ikke alltid perfekt under Ferguson heller

De siste årene under Sir Alex Ferguson var det heller ikke alle som var helt fornøyde med fotballen laget spilte. I skottens siste sesong som manager vant man ligaen uten nevneverdige problemer. Likevel var det flere som klaget over den kjedelige fotballen som ble spilt, og at det ikke holdt at man «bare» vant og tok poengene som trengtes. Det sier mye om hvor kravstore fansen er, men det sier også mye om hvor stor verdi det har for fansen å bli underholdt. Manchester United SKAL underholde. Sånn er det bare.

Kampen mot Crystal Palace var Manchester Uniteds tredje kamp på rad hvor det sto 0-0 etter 90 endte minutter. Laget har vunnet èn av de siste seks og har gått målløse av banen i så mye som fire av disse kampene.

Dette er tall som gjør at lista med Louis van Gaal-kritikere blir lengre og lengre. Progresjonen er liten fra fjoråret og han ser ikke ut til å endre mye. Laget opptrer på samme måte hver eneste kamp, (med få unntak) og en spiller som Wayne Rooney, som er totalt ute av av det, får fornyet tillit helg etter helg. Det er heller ikke noe som bygger tillit mellom van Gaal og fansen. Misnøyen var  f.eks stor rundt Wayne Rooney da jeg sto på East Stand under Manchester-derbyet forrige helg, og klippekortet til lagets kaptein er et heftig diskusjonstema på twitter og nettforumer om dagen.

Det som er aller verst, er at van Gaal ofte virker fornøyd med laget og måten de opptrer på. Jo, mannen kan være vanskelig å tolke til tider, men han har ofte kommet med kommentarer om at laget har spilt bra, når majoriten av fans, eksperter og journaliser er av en helt annen oppfatning.

Uroen har blitt større

Man har lenge merket en uro blant klubbens supportere, både i Norge og i England, på at man er misfornøyd med den nederlandske manageren. Etter tapet for Middlesbrough i ligacupen i midtuka, ble uroen definitivt større. Etter prestasjonen mot Palace på Selhurst Park følte jeg vreden mot van Gaal ble adskillig større gjennom inntrykket jeg fikk fra nettaviser og sosiale medier. Kampen var kanskje årsverste rent spillemessig, og listen for antall dårlige prestasjoner begynner å bli lang under van Gaal nå.

Jeg skal ikke være bombastisk å si at jeg mener han må ut her og nå med en gang. Men han må bedre seg raskt. For skal man opptre slik som man gjør nå om dagen, bør man ta mye poeng for å gjøre meg fornøyd i alle fall. Jeg krever at laget underholder meg, og at jeg kan glede meg til hver kamp. Det gjør jeg ikke nå om dagen. Det er det neppe mange Manchester United-fans som gjør.

Dessverre har jeg ikke veldig stor tro på at ting bedrer seg fremover. Laget vil ta poeng jevnt og trutt, men vil spille kjedelig fotball. Igjen og igjen og igjen.

Louis van Gaal kom hit for å rydde opp i stallen og i klubben. For å ta klubben tilbake til Champions League. Dette har han gjort, i tillegg til å skape et defensivt solid fundament. Men de offensive spillerne må likevel få lov til å utfolde seg, og det ser ikke ut til å skje under van Gaal.

Har han gjort det han kan i klubben? Har han mer å tilføre? Bør man gå videre? Jeg er usikker, men både min og mange andres tålmodighet begynner å gå mot slutten.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -