Seiret på Stamford Bridge og tok første PL-seier

131
Liverpool
Liverpool logo

Josè Mourinho hadde kniven på strupen foran oppgjøret, mens Jurgen Klopp jaktet sin første seier i Premier League. Sistnevnte fikk det som han ville, mens en ordknapp Mourinho neppe vil sove bedre de neste dagene.

Tyske Klopp hadde ikke vunnet en eneste kamp før han tok med laget sitt til storkamp på Stamford Bridge denne lørdagen. Men de hadde ikke tapt. Uavgjort på White Hart Lane og mot Southampton hjemme i ligaen, uavgjort mot Rubin Kazan i Europaligaen, og en knepen 1-0 seier over Bournemouth  i ligacupen var tyskerens ubeseirede rekke.

Det skulle likevel starte dårlig i London. Cesar Apillicueta kom seg løs på venstresiden og fant Ramires med et flott innlegg. Brasilianeren headet flott Chelsea i ledelsen før det var spilt fire minutter på brua.

Liverpool hadde ballen mest i omgangen, men slet med å skape de store sjansene. Men plutselig fant bortelagets Coutinho på litt magi i omgangens overtidsminutter. Roberto Firmino fant Coutinho som flott fintet ut Ramires og curlet ballen inn i lengste kryss. En nydelig scoring som gjorde at det sto 1-1 til pause.

Coutinho dukket opp igjen

Den andre omgangen startet Chelsea best, og skapte noen gode muligheter. Dessverre for Mourinho og de blå, uten uttelling. Portugiseren gjorde grep fra benken, og tok noe overraskende ut Eden Hazard med en halvtime igjen å spille. Skjønt, belgieren har vært i veldig svak form denne sesongen og lørdagens kamp var en ny sånn kamp.

Jurgen Klopp på sin side, svarte med å sette inn Christian Benteke. Det skulle senere betale seg.

Etter 74 minutter slo Liverpool-stopper Sakho et langt oppspill i retning Benteke, men ballen havnet i stedet, ut av ingenting, hos Philippe Coutinho. Brassen løsnet skudd fra omlag 16 meters hold, og via John Terry gikk ballen inn i nettmaskene bak Asmir Begovic. Dermed ledet de rød fra Merseyside oppgjøret 2-1.

Jose Mourinho så naturligvis preget ut, og kastet inn Falcao for forsvarspiller Azpilicueta. Men det det skulle hjelpe så fryktelig lite.

Under 10 minutter senere var det Christian Bentekes tur. Fra omtrent 11 meter plasserte han enkelt inn 3-1 i det lengste hjørnet. Benteke fikk en enkel jobb  da slapt forsvarspill fra Gary Cahill og John Terry gjorde jobben ganske enkel for den belgiske spissen.

Ordknapp etter kampen

Etter kampen var det en svært ordknapp Mourinho som møtte opp til intervju i presse-sonen. Portugiseren så tydelig preget ut og svarte at han ikke hadde noe å si om kampen på hvert eneste spørsmål han fikk av BT sport’s reporter.

Tidligere har Mourinho kjørt forskjellige varianter på hvordan han behersker pressen etter kamp, og i dag fikk vi enda en ny en.

Tapet gjør at Chelsea for øyeblikket ligger på 15.plass med 11 poeng. Liverpool på sin side innehar 7.plassen med 17 poeng.

Mål: 1-0 (3) Ramires • 1-1 (47) Philippe Coutinho • 1-2 (74) Philippe Coutinho • 1-3 (82) Benteke

Ballbesittelse: 43% – 57%
Avslutninger: 8 – 16
Avslutninger på mål: 2 – 7
Avslutninger i stengene: 0 – 0
Cornere: 1 – 7