Premier League tips: Kan Newcastle unngå nok en managerkatastrofe?

324
Newcastle
Newcastle logo

Premier League tips: Kan Newcastle unngå nok en managerkatastrofe?

Få klubber har mer kravstore fans en Newcastle, det fikk både John Carver og Alan Pardew erfare forrige sesong. Nå er det Steve McClaren som har fått den «umulige oppgaven», men er han rett mann for jobben?

Selv om det var fryktelig nære, maktet ikke Steve McClaren å ta Derby til opprykk forrige sesong, men da John Carver ikke fikk fortsette i sjefsstolen på Tyneside fikk den tidligere England sjefen muligheten til å ta turen til det gjeveste selskap allikevel. Dette blir McClaren sin første retur til Premier League siden han forlot Middlesbourough i 2006. Siden den gang har det blitt opphold i Twente, Wolfsburg, Nottingham Forrest, QPR og Derby. McClaren har også vært landslagssjef for England, hvor han fikk fyken etter at de ikke lykkes i å kvalifisere seg til EM i 2008. Nå tar altså McClaren på seg ansvaret for en av Englands mest tradisjonsrike klubber, et Newcastle som har vært en stor berg og dalbane av en klubb siden Mike Ashley kjøpte klubben i Juli 2007.

Forrige sesong.
Forrige sesong var preget av mye uro. Fansen viste meget tydelig misnøye til både Pardew, Carver og ikke minst klubbeier Mike Ashely. Mange ble svært overrasket da Ashely utrolig nok stilte til intervju med Sky Sports før sesongens siste kamp, etter nærmere 8 år med total mediastillhet. Ashley brukte intervjuet på å understreke at han ikke kom til å selge klubben før de vinner et trofe.

Så gjenstår det å se, om managerskiftet og noen meget spennende sommerkjøp er det som skal til for å tilfredstille fansen og få klubben på rett kjøl igjen.

- Annonse -

Vurdering av stallen 2015/16

Keeper: Tim Krul er klubbens ubestridte førstevalg, så den plassen er meget bankers. Men selvom Krul har ved flere sesonger blitt roset opp i skyene grunnet strålende keeperarbeid tilsa ikke forrige sesongs antall baklengsmål akkurat det. 63 ganger gikk ballen i mål bak Newcastle´s burvoktere.
Både Tim Krul, Rob Eliot og Jack Alnwick var i aksjon for Newcastle forrige sesong, men denne sesongen skal også Karl Darlow være med å kjempe om plassen ettersom at han er tilbake fra sitt låneopphold hos Notthingham Forrest. Jack Alnwick har blitt frigitt av Tyneside klubben.

Forsvar: De 63 målene Newcastle slapp inn forrige sesong kan ikke målvaktene ta all skyld for. Forvsarspillet Newcastle viste i fjor var alt annet en imponerende, og det hele toppet seg da John Carver mente Mike Williamson ble utvist med vilje i 3-0 tapet mot Leicester i Mai. Kommende sesong er det derimot gjort utskiftninger, Davide Santon er solgt tilbake til Italia og Jonas Guitierez og Ryan Taylor har blitt frigitt, noe som skapte overskrifter da det kom fram at dette fikk de beskjed om på telefonen i garderoben etter 2-0 seieren over West-Ham på sesongen siste dag.
Newcastle har derimot brukt store deler av sommeren på å hente den Kongolesiske midtstopperen Chancel Mbemba fra Anderlecht, nå gjenstår det å se om det er han går rett inn på laget sammen med kaptein Fabricio Collocini, eller om det blir rutinerte Mike Williamson eller Steven Taylor. På høyrebacken er Daryl Janmaat et soleklart og et meget bra førstevalg, når det gjelder venstrebacken er det hele meget åpent. Unggutten Paul Dummet har vist seg fram før, men må konkurrere mot blant annet Massimo Haidara, men vi skal ikke se bort ifra at McClaren velger å hente ytterligere en til i løpet av sommeren.

Midtbane: Forrige sesongs beste spiller på Sport Direct arena(eller St.James park om du vil..) var franske Moussa Sissoko. 4 mål og 2 assist var forrige sesongs fasit samt glitrende spill. Nysigneringene Siem de Jong og Remy Cabella klarte derimot ikke å få vist sitt beste, de Jong slet med skader og fikk kun totalt 147 minutter. Remy Cabella har derimot ikke like god unnskyldning, 1 mål og 2 assist på 31 kamper var svært skuffende fra mannen som tidligere hadde imponert stort i Ligue 1 for Montpellier. Jack Colback leverte en god sesong etter overgangen fra Sunderland, ellers var midtbanen til Newcastle meget preget av skader hele forrige sesong. Denne sommeren har Newcastle hentet inn en meget spennende og dyr signering i Georginio Wijnaldum fra PSV for rundt 190 millioner kroner, det er med meget god sikkerhet at Wijnaldum blir å se i førstelaget fra dag 1. Cheik Tiote er mer eller mindre selvskreven på midtbanen til Newcastle. Kortsamleren endte noe overraskende på kun 5 gule kort, en enkel forklaring på det er det faktum at det kun ble 11 kamper forrige sesong. I Januar måtte Tiote operere kneet sitt og har ikke spilt siden.

Angrep: Da Emmanuel Riviere kom til Newcastle for 1 år siden hadde han en meget god sesong i AS Monaco å se tilbake til da han hadde blitt toppscorer foran spillere som Radamel Falcao, Dimitar Berbatov og James Rodriguez. Men som så mange av de andre nysigneringene maktet ikke Riviere å levere til forventningene, 1 scoring og 1 assist på 23 kamper var alt annet en imponerende. Men det var ikke bare svake prestasjoner fra forrige sesongs nysingeringer, 22 år gamle Ayoze Perez kom fra tenerife på nivå 2 i Spania og kunne se tilbake på hele 7 scoringer og en rekke imponerende forestillinger på 36 kamper. Heldigvis for Newcastle våknet Papiss Cisse og leverte 11 mål på like mange kamper.
Denne sesongen får Cisse konkuranse fra en kjenning for alle som har spilt de nyeste utgavene av Football Manager. Aleksandar Mitrovich har sammen med Chancel Mbemba ankommet fra Anderlecht. Den 20 år gamle Serberen har tidligere vunnet U19 EM med sitt land, og var meget sentral da Anderlecht snudde 3-0 til 3-3 borte mot Arsenal i forrige sesongs gruppespill i Champions League. Mitrovich er absolutt en spiller å se opp for denne sesongen og blir etter alt å dømme å se i startelleveren fra første stund.

Nøkkelspiller: Som i fjor blir Moussa Sissoko meget viktig for dette Newcastle laget, med sine lange klyv og ruvende fysikk er han er hard oppgave å takle for de fleste lag i Premier League, og dersom han klarer å øke antall målpoeng og opprettholde det gode spillet fra forrige sesong blir han meget viktig for sitt lag. Sissoko avsluttet forrige sesong med 7 gule kort, hvorav flesteparten kom for det man kan kalle » usportslig oppførsel», men det er derimot ikke sagt at han er redd for gi jernet i dueller.

Se opp for: Georginio Wijnaldum, nederlenderen som er en av Newcastles dyreste signeringer noen sinne og kommer fra 9 sesonger for henholdsvis Feyenoord og PSV. forrige sesong var han med som kaptein på å lede PSV til seriegull og ble også kåret til årets spiller i Nederland. 24 åringen er også en del av det Nederlandske landslaget, noe han har vært siden 2011.

Supporteren: Sarpsborg 08 spiller og Newcastle supporter Alexander Groven er håpefull i forkant av denne sesongen og mener mye kommer til å ligge på at nysigneringer og nøkkelspillerene fra i fjor leverer fra dag 1 og  utelukker absolutt ikke en 12.plass

Fort mulig at vi ender opp på en 12.plass. Newcastle har en tendens til å være for ustabile i løpet av en full sesong noe som fører til slike plasseringer.

Hvilke forventninger har du selv til den kommende sesongen?
-Håper på en liten opptur i år, og at nøkkelspillerene får ut sitt fulle potensialet, da tror jeg det kan bli bra. Personlig ser jeg for meg en top 10 plassering.

Hvordan syntes du klubben din har gjort det på overgangsmarkedet i sommer?
-Ganske fornøyd! Fått inn en spennende angriper i Mitrovich, samtidig som vi har gjort en knallkjøp i Wijnaldum som jeg tror kommer til å bli en hit. Jeg er også veldig sikker på at Chancel Mbemba kommer til å forsterke forsvaret.

Hvilken Newcastle spiller burde vi se opp for denne sesongen?

-Georginio Wijnaldum.

Konklusjon:

Vi tror Newcastle kommer til å fortsette i noe samme spor, men med forbedringer i år. McClaren er nødt til å ha planen klar fra dag 1 og må få ut det beste i spillere som ikke leverte varene forrige sesong som Remy Cabella og Emmanuel Riviere, men dersom det ikke blir tilfellet har han hentet inn jevngode om ikke bedre spillere i både Wijnaldum og Mitrovich. Dersom det klaffer og klubben unngår uroen som preget hele forrige sesong så tror vi at Newcastle lander på 12.plass i Mai.

(all statistikk er hentet fra altomfotball.comnufc.co.uk og Wikipedia.com)
?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10. ?
11. ?
12. Newcastle
13. ?
14. ?
15. Aston Villa
16. Watford
17. Bournemouth
18. Sunderland
19. ?
20. Norwich

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -