Rosenborg klarte ikke slukke Brann

254
BRANN LOGO

I toppoppgjøret på Lerkendal i går endte Brann opp som seierende og økte dermed forspranget ned til Rosenborg til seks poeng. Brann er dermed fortsatt ubeseiret etter 12 kamper, og har fått en nær perfekt start på sesongen 2018.

Første omgang bød ikke på så mange sjanser, men etter hvilen da Jonathan Levi erstattet Pål André Helland skjedde det ting. Etter 50 minutter kriget Alexander Søderlund inn ledelsen for hjemmelaget etter en corner. Brann slo dog tilbake nesten med en gang, for bare fem minutter senere utlignet Fredrik Haugen med et skudd fra omtrent 20 meter.

Bare seks minutter etter det, sendte Peter Orry Larsen gjestene i føringen da han vant hodeduellen foran mål etter et langt innkast. Selv om Nicklas Bendtner og Rosenborg satte ballen i mål litt senere endte kampen 2-1 til Brann ettersom linjedommer vinket for offside på Bendtner og målet ble feilaktig annulert.

Nicklas Bendtner måtte også gå av banen med en lyskestrekk like etter å ha blitt frarøvet utligningen, og Rafik Zekhnini kom inn. Bendtners VM-sjanser står nå i fare avhengig av hvor alvorlig skaden er. Rosenborgs gullsjanser begynner også å stå i fare ettersom Brann er seks poeng foran, nekter å tape, vinner viktige jevne kamper og viser god form. I tillegg har ikke RBK maktet å finne toppformen enda, noe de virker å være avhengig av skal de vinne gullet. Sesongen er dog lang, og det er fortsatt mye fotball som skal spilles før vinneren av Eliteserien 2018 kåres.