TILBAKEBLIKK: Kampen med den negative rekorden…

287

På denne dagen i 1997 ble det spilt en veldig spesiell kamp på Springfield Park. Wigan Athletic tok i mot Bristol Rovers i det som i utgangspunktet skulle være en hyggelig affære i League Two.

Inne på Wigans gamle stadion hadde omtrent 2700 supportere funnet veien inn på stadion, uvitende om at de skulle bli vitner til en mildt sagt negativ rekord. Wigan hadde rykket opp til League Two samme sesongen, etter å ha vunnet Football League Third Division i 1996/97. Motstanderlaget hadde rykket opp noen sesonger tidligere og lå på en andreplass i ligaen på det daværende tidspunktet.

Likevel var det vertene som åpnet kampen best, da midtbanespilleren Ian Kilford satte ballen bak Bristol Rovers keeper 20 minutter ut i kampen. Men det virkelige dramaet utspilte seg på overtid i første omgang. Bristol Rovers forsvarsspiller David Pritchard mottok sitt andre gule kort for dagen og ble sendt av banen. Men han var ikke den eneste. Det andre gule kortet til Pritchard hadde ført til at Wigan ble tildelt et frispark. Da dette frisparket skulle tas oppstod det tumulter mellom spillerne inne foran Bristol Rovers mål. Det ble så aggresivt at dommer Kevin Lynch måtte opp med det røde kortet på nytt. Denne gangen ble det gitt direkte. Mottakerne var Wigans spiss Graeme Jones, sammen med Bristol Rovers Jason Perry og Andy Tillson.

Kevin Lynch hadde en mildt sagt travel dag på jobben 2. Desember 1997. Foto: tdifh.blogspot

Da andre omgang ble sparket i gang hadde altså Bristol Rovers tre utviste spillere, mot Wigans ene utvisning. Men gjestene var ikke ferdige enda. I det 71. minutt av kampen måtte dommeren for andre gang i kampen vise det andre gule kortet. Igjen til en Bristol Rovers spiller, Josh Low. Med 10 mann mot gjestenes 7 mann gikk det som det måtte. Wigans målfarlige ving David Lowe scoret to mål i løpet av 8 minutter, og sikret med det hjemmelaget en komfortabel 3-0-seier.

Bristol Rovers endte til slutt på en play-off plass i 1997/98 sesongen. De vant første play-off kamp 3-1 mot Nottingham Forest, men i returkampen vant Forest 3-0 og sikret videre avansement med 4-3 sammenlagt. Wigan havnet på 11. plass på tabellen og holdt seg i allefall borte fra nedrykksstriden.

Fotballspillerne i League Two må ha vært ekstra sinte det året, for i Februar samme år måtte dommeren opp med det røde kortet fem ganger i en kamp mellom Chesterfield og Plymouth.

TILBAKEBLIKK er et fast innlegg som vil publiseres hver fredag på fotballnerd.no. Innleggene vil ta for seg tidligere fotballspillere eller hendelser som har funnet sted på den gjeldende datoen, og i all hovedsak ta utgangspunkt i engelsk liga. Dersom du har noen artige fakta for den gjeldende datoen så er du hjertelig velkommen til å dele den med oss i kommentarfeltet nedenfor!