Top of the league

173

Top of the league

 

(Hull 0-2 Derby) Derby slo Hull 2-0 i toppkampen fra Championship fredag. Dermed passerte de Hull og inntok tabelltopp.

Før kampen befant Steve Bruce sine elever seg på tabelltopp, mens Derby lå to poeng bak på en 4.plass i en som alltid jevn Championship. I tillegg til det, var det de to lagene som toppet ligaens formtabell. Hull hadde gått ubeseiret i elleve kamper, og hadde 6-2-0 på sine siste åtte. Derby på sin side hadde 6-1-1.

Bradley Johnson var ute med suspensjon for bortelaget. Noe som betydde at Jeff Hendrick og Jacob Butterfield ble valgt av manager Paul Clement (bilde) som indreløpere ved siden av ballsentralen George Thore, i Derby’s 4-3-3 formasjon. Det skulle vise seg å funke bra.

- Annonse -

Derby gikk aggressivt ut, og skapte noen små farligheter de første ti minuttene på KC Stadium.

I det 18 spilleminutt mistet Hull og Sam Clucas ballen enkelt på midten. Derby tok Hull i ubalanse og kjørte fort fremover. Andi Weimann og Chris Martin kombinerte fint på vei fremover, før førstnevnte til slutt serverte til Jacob Butterfield som banket ballen ned i høyre hjørne til 1-0.

Kampbildet fortsatte med at Hull hadde ballen mye, men slet med å komme gjennom et kompakt Derby-lag som forsvarte seg godt.

I stedet skulle Derby benytte sjansen igjen. Jacob Butterfield satte opp Tom Ince som fant sin høyreback Cyrus Christie på overlapp. Christie slo inn, Hull-stopper Maguire klarerte, men ballen havnet rett til Butterfield, som igjen havnet på scoringslista da han banket inn 2-0 med en nydelig volley.

Dermed ledet Derby 2-0 til pause.

Den andre omgangen skulle bli et gjesp. Hull hadde ballen, men slet med å skape mange store sjanser. Stort sett ble det fyrt av distanse-skudd som ikke truet Scott Carson i Derby-buret nevneverdig.

Når Derby heller ikke tok alle overgangene, så endte det med en sterk 2-0 seier til The Rams i toppoppgjøret på KC Stadium.

Derby har nå 36 poeng på toppen av tabellen, men kan potensielt bli passert av både Brighton, Middlesbrough og Burnley i morgen, om disse lagene vinner sine kamper.

Hull på sin side falt ned til 2.plass og har 35 poeng.

Kampfakta:

Mål: 0-1 (18) Butterfield • 0-2 (34) Butterfield

Ballbesittelse: 62% – 38%
Avslutninger: 23 – 9
Avslutninger på mål: 2 – 4

Børsen:

Hull:

McGregor 5
El Mohammady 5
Maguire 6
Davies 5
Odubajo 4
Huddlestone 5
Livermore 6
Maloney 6
Clucas 4
Diame 5
Hernandez 5

Derby:

Carson 7
Christie 6
Keogh 6
Shackell 6
Warnock 7
Hendrick 5
Thorne 7
Butterfield 7 BB
Ince 6
Martin 6
Weimann 6

(Må spille minimum 30 minutter for å bli vurdert)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -