Tyskland: Neuer-tabbe,bunnlag med seire og Bård Finne

126
bundesliga
Bundesliga logo

Tyskland: Neuer-tabbe,bunnlag med seire og Bård Finne

Det ble en surrealistisk runde i Bundesliga denne helgen. Bayern tapte, Freiburg og Stuttgart vant, og endelig markerte Kölns Bård Finne seg. I tillegg så var det andre nordmenn som begynte å røre på seg, Moa fikk en skikkelig gjennomkjøring for andrelaget til Stuttgart, og mannen som merkelig nok ble tatt med i landslagstroppen til Norge ser ut til å komme tilbake fra skademarerittet.

Norsk innsats: 

Tarik Elyounoussi spilte for start for Hoffenheim når de reiste til dumpekandidat Paderborn. Tarik fikk 67 min på banen, før han ble ofret når Hoffenheim fikk en mann utvist. Hoffenheim fikk med seg et poeng og er fortsatt med ikampen om en Europa League. Men de er i hard kamp mot Augsburg, Schalke, Dortmund, samt enkelte andre lag.

Håvard Nordtveit fikk de siste par minuttene i 2-0 seieren over Bayern for Mönchengladbach. Gladbach ser ut til å ha sikret seg en plass til neste sesongs Champions League.

- Annonse -

Per Ciljan Skjelbred gjorde en imponerende innsats mot Hamburg på fredag. Hertha Berlin tok en viktig 1-0 ledelse, og formen til hovedstadslaget ser nå ut til å gå riktig vei.

Møller Dæhli er fortsatt skadet for Freiburg, men som til tross for dette, vant bunnlaget.

Bård Finne fikk drøye ti minutter på banen da Koln tok i mot Werder Bremen til oppgjør. Han klarte å markere seg, og skaffet Köln straffesparket som førte til 1-1 like før slutt. Köln ser ut til å sikre seg videre spill i Bundesliga, men fremtiden til Finne er usikker. Bergenseren ønsker seg nok mer spilletid, enn de 10-15 minuttene han normalt får på slutten av kampene til Köln.

Zlatko Tripic fikk hele kampen i beina, da Fürth spilte 0-0 mot Erzgebirge Aue.

Kaiserslautern spilte 0-0 mot opprykkrival Karlsruher. Yttergård Jenssen er dessverre skadet, men laget er nå på direkte opprykksplass.

Håvard Nielsen og Vegar Hedenstad spilte hele kampen da Braunschweig spilte 0-0 hjemme mot Ingolstadt.

Mens dette skrives, spiller Even Hovland for Nürnberg mot Bochum. Bochum leder 1-0

 

Runden som gikk: 

På lørdag skjedde det noe spesielt. Både Freiburg og Stuttgart tok imponerende seire mot henholdsvis Augsburg og Frankfurt. Begge bunnlagene vant også med to mål, noe som ville ha gitt en relativt stor odds på. De to lagene sliter med å ta seire, og spesielt på hjemmebane har Stuttgart en forferdelig statistikk. 2-0 over Augsburg, gjorde at Freiburg tok steget fra direkte nedrykk til plassen over kvalikk. Til tross for seieren, så ligger Stuttgart fortsatt nederst på tabellen, men de knappet innpå både Hamburg og Paderborn foran de.

I kampen i andre enden av tabellen tok Schalke i mot Leverkusen til batalje. En jevn affære endte med at Bellarabi scorte kampens eneste mål, og gjorde dermed at Leverkusen tok et langt steg mot en Champions League plass. 6 poeng skiller nå Leverkusen på fjerde til Schalke på femte.

På søndag skjedde noe meget sjeldent. Bayern München har vært flaggskipet i Bundesliga, og laget fra sør Tyskland har gått på svært få tap de siste par årene. Og da Mönchengladbach reiste til München, så var det ventet en kamp med spill mot et mål. Det ble det forøvrig, men Bayern gikk på et 2-0 tap. Manuel Neuer, verdens beste keeper, gjorde en usedvanlig tabbe, og Raffael kunne sette jubelen løs etter 35 minutter. Skuddet fra 16 meter skal være lett å plukke for verdensmesteren, men ballen trillet over linjen til alles overraskelse. Og når Raffael gjorde sitt andre for dagen dypt ut i andreomgang, så reiste Gladbach hjem med alle poengene.

 

Resultater: 

Hamburg – Hertha Berlin 0-1

Hannover – Dortmund 2-3

Paderborn – Hoffenheim 0-0

Köln – Werder Bremen 1-1

Stuttgart – Frankfurt 3-1

Freiburg – Augsburg 2-0

Schalke – Leverkusen 0-1

Mainz – Wolfsburg 1-1

Bayern – Mönchengladbach 0-2

 

Tabellen:

[soccer-info id=’3′ type=’table’ columns=’#,Team,P,MP,W,D,L,F’ highlight=’967||Hamburger SV’ /]

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -