Ukens lag 7: King bidro til Europeisk Målfest

758

Dette er den første av forhåpentligvis mange kåringer av ukens lag her på fotballnerd.no. Det vil selvfølgelig bli lagt mest vekt på sportslige prestasjoner på fotballbanen, men spillere kan også finne veien til laget hvis de har utmerket seg på andre måter.

Det har vært en uke sterkt preget av engelsk fotball etter både midtuke-runde i Premier League, to runder i Championship og femte runde i FA-cupen.  Noen få spillere utenfor de britiske øyer har klart å presse seg inn på ukens lag, men det ble neimen ikke mange.

nyukenslg7

Keeper:

Robert Green (35) – QPR

Hvem hadde trodd at QPR skulle vinne på bortebane?  12 tap av 12 mulige hittil denne sesongen var utgangspunktet før møtet med Sunderland. Flere fantastiske redninger fra Green sørget for at gjestene fra London kunne reise hjem med en 0-2 seier.  Det var spesielt den gode reaksjonsredningen 10 minutter før pause som gjorde at Green stakk av med mye av oppmerksomheten etter kampen.

Forsvar:

Alvaro Gonzalez  (25)  –  Espanyol

Bunnsolid forestilling av midtstopperen som var svært delaktig i Espanyols 0-2 seier over Malaga. En scoring, og rent bur sørget for en sterk borteseier selv med 10 mann de siste minuttene. Skal også trekke frem at keeper Kiko Casilla hadde en meget god kamp hvor han blant annet reddet straffe.

Jonathan Woodgate (35) – Middelsbrough

Middelsbrough klatret til tabelltopp etter borteseieren mot Blackpool på tirsdag.  Det ble en spennende avslutning på kampen med tre sene mål, hvor blant annet en scoring av Woodgate sørget for at sluttresultatet ble 1-2.  Midtstopperen med verdens merkeligste karrière får plass på laget fordi det rett og slett er hyggelig å se navnet hans i mål-protokollen.

Chris Smalling (25) – Manchester United

Ble Uniteds redningsmann i en førsteomgang hvor Burnley styrte skuta. To mål av en midtstopper er sjelden kost, og får en velfortjent plass på ukens lag. Det faktumet at han startet på benken og kom inn etter 4 minutter gjør ikke prestasjonen  mindre imponerende. 25 sekunder etter byttet lå ballen i nettet, for så å senere score 2-1 målet på overtid av første omgang.

Saido Janko (19) – Bolton

Enda en United forsvarer finner veien til ukens lag, vel og merke spiller 19-åringen på utlån i Bolton. Etter å ha blitt lånt ut i forrige uke startet Janko Bolton-karrieren sin på tirsdag med et supermål, og vartet senere opp med assist. Den 19-årige backen fikk dermed en drømmedebut, og ser ut til å ha en spennende fremtid i vente.

Midtbane:

James Morrison (28) – West Bromwich

To solide kamper. God i 2-0 seieren mot Swansea, og fantastisk i 4-0 kampen mot West Ham. Noterte seg med et fantastisk mål i sistnevnte kamp, og var uheldig at han ikke endte opp med flere. Flere Baggies spillere kunne endt opp på ukens lag, men valget falt ned på en hardtarbeidende Morrison.

Mario Götze (22) – Bayern Munchen

En av mange spillere fra Bayerns 8-0 seier som hadde fortjent en plass på laget. Valget falt på den lille tyskeren som leverte en imponerende forestilling  med 2 mål og 2 assist. Han hadde ikke all verden av kontakt med ballen underveis, men når han først fikk ballen var han nådeløs.

Fredy Guarin (28) – Inter

Kolombianeren spilte en fantastisk kamp i Inters 1-4 seier mot Atlanta. Skaffet straffe, scorte to mål på egenhånd, og var svært delaktig til mål nummer fire.

Angrep:

Bas Dost (25) – Wolfsburg

Banens beste i en fantastisk fotballkamp. Den nederlandske spissen stoppet ikke før han hadde scoret 4 mål i 4-5 seieren over Leverkusen. Fra samme kamp er det verdt å ta med seg at Heung-Min Son scoret hattrick på 10 minutter, som kun ble overskygget av Dost sine fire.

Joshua King  (23) – Blackburn

Hva skal man si? King spilte den beste kampen av en nordmann på engelsk jord på flere år. Han maltrakterte Stoke på egenhånd ved å score hattrick, og i tillegg skaffe straffe. Farten og styrken han viste var rett og slett vanvittig, og avslutningene vitnet om en spiss som har knekt mål-koden. Forhåpentligvis er dette starten av et vakkert vår-eventyr for landslaget og på Blackburn.

Sebastian Haller (20) – Utrecth

Et ukjent navn for mange, men den 20-årige franskmannen scoret utrolige 4 mål i Utrecth sin 6-1 seier i Eresdivise. Det ble en fargerik aften med 3 røde kort, men det endte med en etterlengtet seier for laget som sliter langt nede på tabellen.

Manager:

Tony Pulis

Pulis har blitt genierklært ved flere anledninger tidligere for sitt oppofrende forsvarspill. For så lenge han trener et av lagene på banen kan man vanligvis trygt krysse av U på kupongen. 2-0 mot Swansea, og 4-0 mot West Ham går inn i rekken av svært overraskende resultater. Det er nemlig ingen, og jeg gjentar ingen som har rundtspilt West Ham på den måten Baggies gjorde det lørdag. Potte tett bak, og lekestue foran. Vel fortjent.

Benken:

Luuk De Jong – Scoret hattrick i PSVs seier over Markus Henriksen sitt AZ.

Brown Ideye – Baggies-«floppen» er kurert for scoringstørke.  Tre mål fordelt på to kamper denne uka.

Lionel Messi – En av mange spillere med hattrick denne uka. Spilte en fantastisk kamp, men kommer fortsatt i skyggen av de utvalgte spissene.

Emre Can – Den unge tyskeren har utviklet seg til å bli en bauta i forsvaret til Liverpool. To solide forestillinger denne uken.

Moussa Sow – Spilte en meget god kamp som offensiv midtbanespiller i en sterk 0-5 seier mot Gaziantepspor. Det endte 2 mål og en assist for Senegaleseren.

Santi Cazorla – Veldig god  i FA-cupen på søndag og virket som en konstant trussel. Kommer ikke med i startoppstillingen grunnet svake prestasjoner mot Leicester i midtuka.

De andre ligaene vil bli sterkere representert ved de neste ukene, ettersom denne uken ble eksepsjonelt britisk.