Ukens lag 9: Sulten Mann fra Uruguay

998

Ukens lag 9: Sulten Mann fra Uruguay

Det har blitt spilt mye god fotball den siste uka, med Champions League, Europa League og runde i alle de største ligaene. I tillegg har det også blitt delt ut et trofè i Capital One Cup.

ukenslag9

Keeper:

Sergio Asenjo (25)  – Villarreal

Villarreal er inne i en meget god periode og hadde vunnet 4 kamper på rad før bortemøtet mot Real Madrid. Der greide de å få med seg sterke 1-1 på av en meget solid målvakt. Asenjo viste frem noen spektakulære redninger, og reddet ett poeng for laget som kjemper om Europa-spill neste sesong.  I midtuken hadde han også en god kamp når Salzburg ble slått 1-3 på bortebane i Europaligaen.

Forsvar

Wallace (20) – Monaco

- Annonse -

Monaco tok en uventet borteseier i mesterligaen da de slo Arsenal 1-3 på onsdag. I helgen klarte de også å holde PSG til 0-0. Disse prestasjonene er mye takket være den unge brasilianeren Wallace, som rett og slett var «outstanding» i begge oppgjørene.

John Terry  (34) – Chelsea

Den aldrende midtstopperen sikret nok et trofe i helgen når Chelsea møtte Spurs på Wembley i Ligacup-finalen. Terry sto frem som kaptein og bidro med både scoring og rent bur.

Luisao (34) – Benfica

Når Benfica vinner 6-0 er jeg nesten nødt til å ta med en på ukens lag. Valget ble lett, og det falt på stopperkjempen med nesten 300 kamper for Benfica. Brasilianeren holdt nullen, og noterte seg også på scoringslisten da Estoril ble valset over.

 

Midtbane:

Philippe Coutinho (22) – Liverpool

Det var rettet mye spenning mot oppgjøret mellom de to beste lagene fra forrige sesongs Premier League, og kampen skuffet ikke. Høyt tempo og flere gode sjanser sørget for god underholdning. Coutinho hadde blitt spart i midtuke-kampen mot Besiktas, og kom tilbake i kanonform. Den lille magikeren spilte en utrolig god kamp, og lykkes med absolutt alt han prøvde på. Han scoret det avgjørende 2-1 målet med et vakkert skudd fra 20 meter . Denne brassen er i form!

Alberto Bueno (26) – Rayo Vallecano

Scorte utrolige 4 mål som offensiv midtbane mot Levante! Det mest ekstreme var at disse målene kom innenform et tidsrom på 12 minutter. En maktdemonstrasjon av den tidligere Real Madrid spilleren.

Jason Puncheon (28)  – Crystal Palace

Palace tok en meget sterk borteseier mot West Ham, hvor Puncheon hadde tatt på seg rollen som hovmester. Han stoppet ikke før han hadde assistert 3 mål, og dermed endte sluttresultatet 1-3. Meget kjærkomne poeng for en Palace lag som ser ut til å holde seg over streken denne sesongen.

Mohamed Salah (22)  – Fiorentina

Den utlånte egypteren har fått en pangstart på Fiorentina-karrieren, og man lurer på hvorfor den hurtige teknikeren ikke fikk mer tid i Chelsea. Denne uken gjestet italienerne Tottenham i Europaligaen. Der ble Salah kåret til banens beste og scoret 2-0 målet. I helgen scoret han det eneste målet i bortekampen mot Inter. Salah har i alle fall vist mye mer kvalitet i Fiorentina enn det Cuadrado har rukket å gjøre i Chelsea.

Cristian Tello (23)  – Porto

Porto gjestet Sporting i et stjernespekket toppoppgjør i den Portugisiske serien. Hjemmelaget vant med imponerende 3-0, hvor alle målene ble scoret av spanjolen. Rett og slett en imponerende prestasjon av spilleren som er på utlån fra Barcelona.

 

Angrep:

Luiz Suarez  (28) – Barcelona

Den sultne Uruguayaneren begynner å spille seg varm i Barcelona-trøya. Vi vet alle at han liker seg på engelsk jord, noe vi fikk en bekreftelse på i ukens mesterligakamp mot Manchester City. Suarez scoret begge målene i en 1-2 seier, som sikret catalanerene et meget godt utgangspunkt før returmøtet. I helgen ble det en ny borteseier mot Malaga, og Suarez fikk med seg 2 assist og ett mål.

Matej Vydra (22) – Watford

Watford har hatt en superuke med 3-0 seier over Rotherham, og 2-3 seier over Leeds. I helgen så det lenge ut til å gå mot et bortetap, men i andre omgang scoret tsjekkeren 2 mål. Dermed endte kampen 2-3 og Watford  sikret seg tre viktige poeng i kampen om opprykk. Utlåns-soldaten fra Udinese sikret seg også en assist i første omgang.

Manager:

michel preud'hommeMichel Preud’homme – Club Brugge

Den gamle storklubben ser ut til å finne seg selv igjen. Etter flere usynlige år ute i Europa og dårlige år i serien, ser det ut som om de endelig har kommet tilbake på vinnersporet. Torsdag tok de seg lett videre i Europaligaen med 3-0 over Aalborg (6-1 sammenlagt). I helgen vant de også 3-0 i serien, som de nå leder foran Anderlecht.

Manager Michel Preud’homme, som ble ansatt i 2013, er kanskje mannen som skal ta klubben til gammel storhet. Han har i alle fall hatt god suksess denne sesongen. Så da er det bare å håpe at vi får se mer av den meritterte klubben, som har nådd flere finaler i både serievinnercupen (nå Champions League) og Uefa Cup (Europa League).

 

Benken:

Benaglio – Wolfsburg – Var en levende vegg i målet når Wolfsburg holdt Sporting til 0-0 og avnserte i Europaligaen.

Ribery – Bayern Munchen – Banens beste i 4-1 seieren over Köln, med ett mål og en assist.

Bakary Sako – Wolverhampton – 3 mål denne uken. 2 mot Fulham og ett mot Cardiff.

Jon Toral – Brentford  – Midtbanen scoret hattrick i 4-0 seieren over Blackpool.

El Ghazi – Ajax – Banens beste mot serietoer PSV. Scoret og var delaktig i de første målet.

Bas Dost – Wolfsburg – 2 nye mål og en assist i 3-5 seieren over Werder Bremen.

 

Ukens Øyeblikk:

lovrenDejan Lovren 

Det ble en sen torsdagskveld i Istanbul for Liverpool og Besiktas. Etter at Besiktas hadde utlignet Liverpools 1-0 seier fra Anfield, så fortsatte det med ekstraomganger og til slutt straffespark. Dette høres kanskje kjent ut, for det ble også en sen og spennende kveld tilbake i 2005 på samme stadion. Denne kvelden var det likevel ikke rødtrøyene som kunne juble.

Etter 9 meget gode straffespark gikk en trøblete kroat opp til krittmerket.  Jeg er selv Liverpool-supporter og jeg har stor tro på laget mitt,  men denne gangen visste jeg hva som skulle skje.. Det lå selvfølgelig i kortene at kroaten som har blitt flopp-erklært i Liverpool, skulle bomme. Man så en spiller uten tro på seg selv legge ballen til rette, for så å skyte himmelhøyt over.

dejan-lovren-penalty-kick-miss-besiktas-liverpool

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -