Tyskland: Derby, målshow og norske spillere

378
bundesliga
Bundesliga logo

Det er mange grunner til at Bundesliga er en attraktiv liga å følge med på, selv om den kanskje ikke er så jevn i toppen. Fine mål, talenter, god stemning på tribunen, fair play og hete kamper mellom rivaler. Den ukentlige oppdateringen fra Bundesliga tar med det viktigste å vite fra runden som gikk.

Norsk innsats:

Per Ciljan Skjelbred tok endelig en ny seier med sitt Hertha Berlin. Trønderen spilte 81 minutter i en kamp hvor Hertha tok imot Augsburg til oppgjør i Tysklands hovedstad, Berlin. Hjemmelaget vant 1-0, etter en scoring helt på tampen. Skjelbred spilte også på seg et gult kort. Det er tett i bunnen av ligaen, og enhver seier er viktig.

Håvard Nordtveit spilte hele kampen for Mönchengladbach, da de slo Paderborn 2-0. Mönchengladbch ligger godt an i tanke på en CL-plass, og det blir spennende å se om de klarer å holde på tredjeplassen.

Det er et par spillere ute med skade i Tyskland. Mats Møller Dæhli som forøvrig fyller 20 år i da. (mandag) er en av disse ute med skade. Det skal visstnok være kneet som er problemet. Også Mathis Bolly for Fortuna Düsseldorf skal være satt ut av en skade, og var derfor ikke med i troppen. Følgende spillere glimtet også med sitt fravær, da de ikke var med i troppen til sin klubb: Rune Almening Jarstein, Mohammed Abdellaoue, Tarik Elyounoussi og Håvard Nielsen. I tillegg så ble ikke Bård Finne tatt med i troppen til Köln mot Bayern München.

«Norske Eintracht Braunschweig» tapte 0-1 på overtid, i en kamp hvor Hedenstad spilte hele kampen, mens Bakenga kom inn etter 90 min. Braunschweig er fortsatt med å kjempe om opprykk, men det er et stykke opp til Kaiserslautern.

Og når vi snakker om Kaiserslautern, så er det jo en nordmann der også. Ruben Yttergård Jenssen spilte 86 minutter mot Zlatko Tripic og Greuther Fürth. Kampen endte 2-1 til Kaiserslautern. For Tripic sin del, så kom han inn etter 61 minutter.

For den litt mindre kjente Henrik Gulden, så var ikke med Bochum

Det viktigste fra Bundesliga:

Bayern München feiret 115 år, med nok en målrik seier. 4-1 ble sluttresultatet da Köln prøvde å stjele med seg poeng på Allianz Arena. Robben var i storslag, og det ble til slutt en meget komfortabel seier. De andre målscorerne til hjemmelaget var «Schweini», Ribery og Lewandowski. Tippeligakjenningen Anthony Ujah scorte Kölns mål.

På lørdagen var det klart for «mother of all derbies» Dortmund mot Schalke, gult og svart mot blått og hvitt. Det sies blant supportere at uansett hvordan sesongen ender, så lenge klubben slår rivalen, så er det greit. Og den gule veggen er nok svært fornøyd med prestasjonen på hjemmebane. Schalke ligger an til en CL-plass, men det var Dortmund som var sterkest. Hele 31 – 3 i avslutninger ble det i fordel til de gule, men det tok lang tid før scoringen satt. Men når den først kom, så rant det inn på 8 minutter og sluttresultatet ble 3-0. Dortmund er teoretisk med i kampen om spill i Europa til neste sesong også, men det er hele 8 poeng opp til Leverkusen på fjerde.

På søndag ettermiddag tok Werder Bremen imot serietoer Wolfsburg og Bas Dost. Og for en kamp det ble. Etter 55 minutter hadde de to lagene til sammen scort 8 mål. Og med nevnte Dost, sammen med Kevin De Bruyne, så kom Wolfsburg tilbake fra 1-0, 2-1, 3-2 og laget fra bilbyen Wolfsburg vant til slutt 5-3. Hele Europa har begynt å se opp for Dost som basert på februar måned alene, fortjener gullballen. For et målsnitt på nederlenderen.