Rashford, debutanten svært delaktig i Unitedseier.

159

Oppgaven var klar for Manchester United, 2-1 under fra første kamp. I utgangspunktet skal United mot Midtjylland på Old Trafford ikke være noe stort problem. Men United har ikke imponert på lenge og det er merkelig for mange at van  Gaal fremdeles leder laget. Det skal sies til van Gaals forsvar, han har ekstremt med skader for tiden. I dag meldte ytterligere en seg på skadelisten da Martial ble skadet under oppvarmingen.

Første halvdel av første omgang er det lite å si om, annet enn at det var veldig kjedelig. United med et spillemessig overtak, men ingen klarte å skape noen sjanser, helt til Marcus Rashford fyrte av et skudd som keeper Mikkel Andersen klarte å slå til corner. Corneren ble avklart av backen Hansen med en heading fra hjørnet av 5-meteren og rett over tverrliggeren. Det var nære selvmål. Neste farlige sjanse er også et nesten selvmål. Det blir taklet mot eget mål og ballen suser inn i nettveggen. Etter 27 minutter finner danskene ut at de skal prøve å gå i angrep. For å si det sånn, det skulle de ha prøvd på før. 1-0 ved Sisto. En flott prestasjon, selv om det virket litt enkelt. Det burde vel ha vært litt tøffere press i forsvaret der. Da så det mørkt ut en periode for United, men det tok 5 minutter før 3. forsøk på selvmål endelig lykkes. Bodurov setter inn 1-1 i eget nett på et innlegg fra Memphis Depay, som forøvrig var veldig frisk i dag. Han har fått mye kritikk for ikke å ha levert godt nok. I dag skapte han mye fra sin venstre kantposisjon. Etter 42 minutter ligger det an til at United skal komme ajour før pause. Klar straffe da Herrera blir felt innenfor. Men Mata feiler, en svak straffe som blir reddet av Andersen.

Andre omgang starter med et massivt press fra hjemmelaget. Det ligger scoringer i lufta. Det tar hele 18 minutter før den endelig kommer. Mata klarer akkurat å holde ballen i spill og legger inn foran mål, og der dukker debutant Rashford opp og setter inn 2-1. Da er det 3-3 sammenlagt. Det lå kortene at danskene var ferdig. De hadde ikke noe å by på. Etter 75 minutter er ungutten Rashford der igjen, 3-1 etter et fint innlegg fra Lingard. På slutten ble det ytterligere to mål. Først er Memphis nesten gjennom, Hansen stopper ballen med hånda og det er straffe nummer to. Denne gangen er det Ander Herrera som skal prøve seg. Den sitter, knallhardt i hjørnet til høyre for keeper. Sånn skal straffer settes! Et minutt før full tid må Rømer forlate banen etter 2 gule kort. I siste minutt drar Memphis seg gjennom og scorer. Det var fortjent at banens beste i dag fikk den scoringen. Kian Hansen som spilte back for Midtjylland hadde store problemer gjennom hele kampen. Det var farlig hele tiden når Memphis fikk ballen. United trenger han i form.