Skadeskutte Spurs marsjerer videre

199

Tottenham reiste seg etter det forsmedelige tapet mot Crystal Palace i Fa-cupen da de gikk videre i Europa ligaen etter å ha slått italienske Fiorentina 2-0. London laget stilte med en litt improvisert første 11-er i torsdag kvelds seier. Målsniken Harry Kane, som var ute med brukket nese, ble erstattet av Nazer Chadli på topp. I Jan Verthongens fravær steppet Kevin Wimmer inn i midtforsvaret.

Kampen startet litt som forventet. To lag som gjerne ville angripe, men ikke på bekostning av av defensiv organisering. Spillet bølget litt fram og tilbake men ingen av lagene tok skikkelig grep om kampen. Men plutselig fikk Tottenham en overgangsmulighet. Ballen gikk fort i lengderetning og etter fin Dele Alli flikk befant Ryan Mason seg alene med Ciprian Tatarusanu i Fiorentina buret. Fra skrå vinkel avsluttet Mason som Thierry Henry i glansdagene da han skrudde ballen rundt keeper og i lengste hjørne. 1-0 Tottenham!

Etter scoringen tok Fiorentina mer tak i ballen. Tottenham lå solide bak ballen og kontrollerte mens italienerne lette etter åpninger. Den største sjansen kom da Borja Valero møtte et Ilic frispark på nærmeste stolpe. Ballen endte i nettveggen, men det kunne fort stått 1-1 på tavla. Førsteomgangen ebbet i 1-0 til Spurs.

Andreomgangen startet med høyt press fra Fiorentina. Det var tydelig at de ville få et tidlig utlikningsmål og blåse liv i kampen. Men de liljehvite gjorde som i førsteomgang; lå bak ballen og minimerte Fiorentinas muligheter framover i banen.
I det 63 minutt måtte Tatarusanu igjen plukke ballen ut av nettet. Etter å ha gjort en god redning på et Chadli-skudd landet ballen hos den gjenfødte Erik Lamela. Argentingeren vendte opp og banket ballen inn i lengste hjørne. Flott mål og 2-0 på tavla!

- Annonse -

Etter scoringen gikk noe av lufta ut av Fiorentina-ballongen. Tottenham styrte det meste og fortsatte med den solide defensive organiseringen.i det 81.minutt var kampen i praksis over. Chadli plukket opp ballen på høyrekanten, ventet et sekund og slapp ballen til en fremadstormende Kieran Trippier. Høyrebacken banket ballen inn foran mål hvor Rodriguez kom stupende. Han sender den i tverrligger, inn og der står det 3-0 til Spurs. Selvmål der av kapteinen og game over.

Tottenahm møter Swansea i neste kamp og ser ut til å være i god nok form til å ta nok en trepoenger i hjemlig liga.

 

Tottenham 11-er (4-2-3-1): Lloris; Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies; Dier, Mason; Eriksen, Alli, Lamela; Chadli.

 

Fiorentina 11-er (4-3-3): Tatarusanu; Tomovic, Rodriguez, Astori, Alonso; Vecino, Badelj, Valero; Bernardeschi, Kalinic, Ilicic.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -