Messi med hattrick da Barcelona trygget ledelsen

198

Serieleder Barcelona var på besøk i utkanten av Madrid hos Rayo Vallecano. Hjemmelaget svakt plassert på tabellen og har slitt så langt denne sesongen. De er absolutt i faresonen. Barcelona stilte med bort i mot toppet lag. Alves var ute pga. karantene og Alba ble hvilt. I stedet spilte Sergi Roberto og Mathieu. Bortelaget er i god flyt om dagen og så klart store favoritter.

Første omgang startet med ballinnehav og press fra bortelaget, uten at de klarte å spille seg til de helt store sjansen, men det var mange gjennomspill og pasninger som akkurat ikke kom frem. Rayo hadde et forsøk fra Manuel Iturra etter få minutter. En god pasning i mellomrommet melleom stopperne og et godt skudd som Bravo måtte strekke seg etter. Det skulle ta drøye 20 minutter før det ble noen tellende resultater. Et innlegg fra Barcelonas høyre kant, keeper Juan Carlos ser ut til å ha god kontroll og plukker lett. På vei ned faller han og mister ballen, rett i beina på Rakitic som setter enkelt inn 1-0. En stor keepertabbe og en gavepakke til Barcelona. To minutter senere får Messi ballen på midten, spiller ut til Neymar på løp, på grensen til offside, men dommeren lar det gå. Neymar legger perfekt tilbake til Messi som bredsider inn 2-0. Presset fortsetter og det skapes flere muligheter hvor Neymar er nærme et par ganger. Etter drøye 40 minutter går Diego Llorente inn i en knallhard takling på Rakitic. Den ser veldig stygg ut og dommeren drar opp det røde kortet direkte. Rayo vet at det blir en tøff andre omgang med 10 mann og 2-0 under.

Andre omgang startet med flere store Barcelonasjanser. Allerede etter et minutt kombinerer Suarez og Neymar der sistnevnt skyter såvidt utenfor fra litt skrått hold. Rett etter får Suarez en strøken stikker fra Messi, også den går såvidt utenfor fra skrått hold. Etter 8 minutter i presser Barcelona hardt på. Suarez avslutter i stolpen, og ballen kommer ut i feltet, og hvem står der om ikke Messi? 3-0, en enkel scoring. Men som flere ganger før, blir Barcelona litt vel avslappet i markeringene. Rayo kommer opp på høyre side og får lagt inn et perfekt innlegg på motsatt side. En heading inn foran mål der Manucho dukker opp og setter den inn med hode. Fint spill og 3-1. 10 minutter senere etter en kanonade med sjanser for Barcelona. Det ender med corner som blir headet til utenfor 16-meteren. DEr blir Rakitic trykket rett ned og frispark. Messi igjen? Nei, Neymar denne gangen. Smeller ballen i tverrliggeren. Busquets er på vei til å sette returen i mål og blir felt. Straffe og nytt direkte rødt kort på Iturra. Nå synes jeg synd på Rayo. De fikk 2 mann utvist mot Real Madrid også. Suarez misser på straffen, den er hard men ikke godt plassert og Carlos redder. BArcelona har misset mange straffer denne sesongen. Men 3 minutter senere er Messi gjennom og setter greit inn 4-1. Ette 85 minutter sette Arda inn den siste og 5-1 på et innlegg fra venstre.

En komfortabel seier som fort kunne ha vært mye større. Dette var kamp nr. 35 på rad uten tap. Messi har meldt seg på i toppscorer kampen igjen.