Tre lettkjøpte poeng for Barcelona – Rayo fikk to utvist

674

Det ble en svært lett seier for Barcelona da de reiste til hovedstaden for å møte Rayo Vallecano torsdag kveld. Godt hjulpet av en generaltabbe av keeper og to utvisninger, trengte ikke serielederen å ta ut mer enn nødvendig.

Kampen startet jevn, og hjemmelaget yppet seg litt med et par småfarlige skudd i starten. Først etter 21 minutter var Barca farlige da Messi fra skrått hold avsluttet bra, men keeper Juan Carlos fikk avverget til corner. Den påfølgende corneren havnet langt bak i feltet og ble slått inn igjen av Sergi Roberto. Juan Carlos skulle normalt sett hatt en enkel oppgave med å plukke den ned, uten noe press mot seg, men Rayos keeper mistet ballen rett i bena på Ivan Rakitic. Det gjør man ikke ustraffet. 0-1.

Bare minuttet senere kombinerte Neymar og Messi (bildet), og sistnevnte kunne velplassert sette ballen inn ved stolperota. 0-2.

Rayo var helt ufarlige, men etter 40 minutter la Adrian Embarba inn en perfekt ball til Quini, som ikke traff bra på headingen og den gikk like utenfor. Bra traff imidlertid Diego Llorente omtrent mens reprisen gikk. Hans takling i knehøyde mot Rakitic traff riktignok ballen først, men dommeren mente det var farlig spill og trakk opp det røde kortet. Mange vil si det var helt riktig, andre igjen vil hevde det er strengt. Det var i alle fall protester fra Rayos side.

Med en mann mindre og 0-2 under mot Barcelona er oppgaven nesten umulig, og bare åtte minutter etter sidebytte var Messi frampå igjen og økte til 3-1 da han satte inn en retur etter et stolpeskudd fra Luis Suarez. Men Rayo reduserte like etterpå, etter svak klarering av Mascherano, ble ballen slått inn i feltet. Bebé vant enkelt hodeduellen med Sergi Roberto og headet ballen inn i feltet der Manucho hadde en veldig enkel oppgave med å heade inn 1-3.

Så ble det dramatikk i det 67. minutt da Neymar knallet et frispark i tverrliggeren. På returen ble Busquets taklet av Manuel Iturra da han skulle sette inn returen. Dommeren dømte straffe og rødt kort til Iturra. Reprisen viste at Busquets var i offside da frisparket ble tatt, og slik sett burde hele situasjonen vært avblåst. Men som i kampen mot Real Madrid før jul, måtte Rayo tåle to utvisninger (den gang tapte de 2-10).

Luis Suarez bommet på straffen, men Messi var ikke ferdig for kvelden og alene mot keeper Juan Carlos var han sikkerheten selv og økte til 4-1 i det 72. minutt. Det var hans 305. seriemål for Barcelona. Rett før slutt headet Arda Turan inn sitt første mål for Barca og fastsatte sluttresultatet til 5-1. Dermed spilte Barca sin 35. kamp på rad i serie og cup uten tap.

Barcelona leder med åtte poeng på Atletico Madrid, mens Rayo Vallecano skal få det tungt med å berge plassen. De ligger fjerde sist.

To andre kamper i kveld: Espanyol – Real Betis 0-3, Granada – Sporting Gijon 2-0.

Rayo Vallecano – Barcelona 1-5 (0-2)
Mål: 0-1 Ivan Rakitic (22), 0-2 Lionel Messi (23), 0-3 Messi (53), 1-3 Manucho (57), 1-4 Messi (72), 1-5 Arda Turan (86)
Gult kort: Turan, Neymar, Barca
Rødt kort: Llorente (42), Iturra (67), Rayo
Dommer: Inaki Vicandi
Tilskuere: 14.430