19. serierunde i Serie A/TIM – Napoli overtar tabelltopp – Juventus nå på 2. plass!

131

Dette ble en runde hvor vi fikk ny serieleder i Serie A. Napoli vinner med solide 1-5 på bortebane mot Frosinone, dette etter scoringer av Higuain (2), Albiol, Hamsik og Gabbiadini. Frosinone reduserer i det 82. minutt av den gamle Milan spilleren Paolo Sammarco. Frosinone er nyopprykket, men viser ingen tegn til at det skal bli noe spill i Serie A neste sesong, til nå står de med 15 poeng, og ikke mye tyder på endring til det bedre. Napoli har nå Juventus 2 poeng bak seg på tabellen, Juventus nærmer seg nå toppen av tabellen og virker på det nåværende tidspunkt helt uslåelig i Serie A. Juventus vinner 1-2 borte mot Sampdoria.  (Se egen artikkel).

 

Inter taper 0-1 for eventyrlaget Sassuolo, og mister med dette grepet i Serie A. Sassuolo har med dette befestet seg blant de 6 beste lagene, foran lag som Roma, Lazio og Milan. Det er Domenico Berardi som avgjør kampen for Sassuolo 5 minutter på overtid. Berardi har ikke vært like målfarlig denne sesongen, grunnet bl.a ute med skader, men 21 åringen hadde i 2014/15 en svært sterk sesong med 15 scoringer og 11 assist på 32 kamper. Berardi blir regnet for å være en av Italias fremtidige landslagsspisser. Det kommer egen artikkel om Berardi.

Kampen mellom Roma og Milan ender 1-1, scoringer av Rüdiger (Roma) og Kucka (Milan). Dette er et resultat som ingen av lagene kan være fornøyd med. Begge lag kan fortsatt være med og kjempe om en plass i neste års Champions League, men da må de plukke langt mer poeng fremover. Både denne og forrige runde har vært poengfattig for begge lag.

- Annonse -

Fiorentina går på et 1-3 tap hjemme mot Lazio, og må se at Juventus smyger seg forbi på tabellen. Fiorentina har så langt hatt en god sesong, men må se seg slått av Lazio som viser fin form, og de slo også Inter 1-2 på bortebane i runde 17.

I Palermo er det fortiden mildt sagt kaotiske tilstander. Det har brutt ut «krig» mellom trener og spillere. Treneren, Davide Ballardini, nektet å snakke med spillerne, før, under og etter kampen.  Palermo-eier Maurizio Zamparini har derfor nesten ingen valg lenger, og det virker som at Ballardini vil bli erstattet av sin forgjenger Iachini. Dette er andre gangen denne sesongen hvor klubben kan komme til å sparke sin trener etter seier i serien. Eieren derimot får fortsette slik han vil.

Resultater:

Carpi FC 1909     2:1          Udinese

ACF Fiorentina   1:3          SS Lazio

AS Roma              1:1          AC Milan

Inter Milan          0:1          US Sassuolo

Atalanta BC        0:2          Genoa CFC

Bologna 1909      0:1          Chievo Verona

Frosinone            1:5          SSC Napoli

Hellas Verona     0:1          US Palermo

Torino FC            0:1          FC Empoli

UC Sampdoria    1:2          Juventus FC

Med andre ord var dette en svært spennende runde i Serie A, hvor Juventus viser styrke, og nå nærmer seg 1. plassen. Inter taper for mye poeng, det er fortsatt mange kamper igjen, men det virker som Napoli er det laget som foreløpig kan holde følge, og ikke minst, de har toppscoreren i Serie A, Gonzalo Higuain (18 mål på 19 kamper). Tips fra Fotballnerd.no, han spiller ikke i Napoli i sesongen 2016/17.

Det er fortsatt jevnere i toppen enn det har vært på årevis. spenningen fortsetter, vi får flere svar allerede neste helg på Visat Fotball.

Forza Serie A

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -