REISEGUIDE: Leicester City's King Power Stadium

838

2: Leicester City’s King Power Stadium

Ettersom jeg stolt kan kalle meg for groundhopper (banehopper) etter et lite stunt i fjor, som du kan se mer av her, har jeg bestemt meg for å skrive noen små og greie reiseguider til de forskjellige stadionene jeg har vært på. En av de første stadionene jeg besøkte var Leicester’s King Power Stadium.

Leicester FC i Norge:
– Antall medlemmer i supporterklubben er 104.
– Det informeres om at veldig få Leicester-supportere er under 40 år, og at dette er et av de lagene i Norge med minst supportere her.
– Leicester-supportere i Oslo møtes ofte på Bohemen for å se kamp.

King Power Stadium:
– Ble åpnet i 2002 (tok over for gamle Filbert Street).
– Har en kapasitet på 32.262 tilskuere (som gjør stadionen til den 19. største i England).
– Var kjent som Walkers Stadium til 2012.
– Bortefans sier ofte at stadionen ikke har noe karakteristisk ved seg, men at de har en enormt god atmosfære.

Hvordan skaffe seg billetter:
Gå inn på Leicesters hjemmeside, der du må registrere deg, og bestill derifra. Dette gjelder både for borte- og hjemmekamper. Den skandinaviske supporterklubben har ikke billettsalg på sin hjemmeside, men de har en Facebook-gruppe, som sikkert kan hjelpe til med billetter, om du trenger det.

- Annonse -

Hvordan komme seg til Leicester fra Norge:
– SAS og Ryanair flyr til London, eventuelt SAS til Birmingham.
– Fra flyplassen kan du velge å ta bussen, National Express som er rimeligere, men tar litt lengre tid, eller toget National Rail. (Buss-selskapet må bestilles på forhånd, dette er ikke behov med tog, men det lønner seg, ettersom det da blir rimeligere).
– Leicester er fin og oversiktlig by, med mange hoteller innenfor rekkevidde av stadion, her oppfordres det også til å bestille i forkant.

Hvordan komme seg til og fra King Power Stadium:
– Tog: Stadionen er omtrent en halvtimes gåtur fra togstasjonen.
– Buss: National Express går til St. Margarets Bus Station, som også er omtrent en halvtimes gåtur.

Fra både busstasjonen og togstasjonen er det usedvanlig godt skiltet om hvor en skal gå til King Power, så om du har god tid (cirka 1 time i forkant), anbefales dette på det sterkeste.

– Bil: Fra hvor du har tenkt å kjøre, søk opp postnummeret LE1 7FL på GPS eller Google Maps. King Power har relativt gode parkeringsmuligheter, men dette må bestilles på forhånd og koster omtrent 15 pund. Eventuelt går det også an å parkere hos Leicester Rugby Club, der det koster 3 pund, men en må gå 10 minutter for å komme til stadion.

På tilbakeveien anbefales det å gå inn til sentrum, ettersom det vil ta kortere tid på grunn av alt rushet.

Hva bør jeg som Leicester-supporter vite:
– Det er et must å besøke Main Stand om du ikke drar dit så ofte. Dette er en flott opplevelse.
– Det er mange puber en kan besøke i Leicester som bare er for hjemmefans, dette inkluderer Half Time Orange, som er et sted bare for medlemmer. Puber som kan være artige å besøke er The Victory og The Turnstile.
– Hvis du eventuelt vil dra på bortekamp mens du er der borte, kan du booke deg inn på Leicester bortetransport, mer informasjon her. Eventuelt kan du også følge Londons Leicester supporterklubb, ettersom de har et enormt bra reisenettverk for både borte- og hjemmekamper.

Hva bør jeg som bortesupporter vite:
– Puben «The F Bar» er et sted du ikke bør oppholde deg som bortesupporterer, men Counting House puben er derimot et alternativ en heller bør satse på.
– Det er plass til cirka 3.000 bortesupportere, noe som gjør kampen om billetter vanskelig. Derfor lønner det seg som alltid å være tidlig ute.
– Ettersom stadion er relativt ny, vil du ha ganske bra utsikt uansett hvor du sitter i borteavdelinga.
– Lokaliser hvor du skal hente billetten din før du kommer til stadion (om du ikke har fått den tilsendt), ettersom de har tre forskjellige steder du kan hente ut billetter. Dette sparer du garantert tid på!
– Det har vært snakk om at det lokale politiet reagerer strengere mot bortesupportere enn hjemmesupportere, gjør derfor ikke noe du heller ikke ville gjort på hjemmebane.

Her kan du se noen høydepunkter fra kampen jeg var på i april i fjor, da de spilte mot Sheffield Wednesday. Sesongen de var overlegne i Championship og rykket opp:

Det skal forresten nevnes at Leicester er et av de lagene som er best på sosiale medier, da spesielt YouTube. Vil anbefale å følge de her.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -