Serie A 16. runde: Roma utfordrer Juventus i gullstrid

112

Nå er det mer eller mindre offisielt: Roma er Juventus’ mest mulige rivalene. Seieren mot Milan i sølvkampen var ikke overlegen, men det var likevel et sjeldent tegn til lagets etterlengte modenhet.
Lørdags toppkamp på Juventus Stadium skal teste denne i høyeste grad og trolig fastlegge seriens fremtid. Klarer ikke Roma å ta poeng i Torino og da er serien nesten avgjort allerede før jul.

De regjerende seriemesterne vant derbyet med et tre-måls comeback og har vist igjen hvorfor de har tatt 5 Scudettoer på rad. Og hvorfor de brukte 90 millioner på Gonzalo Higuain. Han trenger ikke å score hver eneste kamp, så lenge som han gjør det i toppoppgjørene.

ROMA – MILAN 1-0

Alt i en ballspark… Mbaye Niang bommer igjen fra straffemerket i første omgang mens Radja Nainggolan er nådeløs i andre da han klinker til fra distanse. Dessuten er Roma litt bedre og mer farlige, særlig med Dzeko, men kampen blir stort sett avgjort av de to episodene.
Spalletti er endelig tilfreds men han tenker på Juve allerede.
«Den var en veldig vanskelig kamp vi vant med arbeidsvilje og styrke – sa han – Vi var flinke og sterke når det ble tøffere i andre omgang. Javel, manglet vi litt kvalitet og rytme, men det er forstålig i et slikt fram-og-tilbake oppgjør. Nå må vi fokusere på Juve, og der skal vi gi alt vi har for de kan score på en eneste halvsjanse».

Matchvinneren er like resolutt.
«Vi viste karakterstyrke mot Milan og slo dem i en jevn kamp som i fjor vi sannsynligvis ikke hadde klart å vinne. Men nå er vi sterkere og målbevisste – fortalte Nainggolan – Vi vil 3 poeng i Torino! Juve skal forberede seg».

- Annonse -

Montella tar det med godt humør: «Vi fortjente ikke å tape, men vi er på rett spor. Hittil har ingen dominert oss. Man må ikke glemme at vårt mål for sesong er Europa League og vi fortsatt ligger på tredjeplass – sa han – Synd at Niang brant straffen igjen, kanskje har jeg vurdert feil, men det kan jo hende. Vi får se neste gang…»

TORINO – JUVENTUS 1-3

Juventus ser nokså parat til å ta rivalene imot. Derbyet kunne blitt en ny grusom nedtur da Belotti satt ballen forbi Buffon (nå med mustasje), men Higuain gjorde alt riktig igjen litt senere.
Likevel er kampen litt blokkert; klokka går og uavgjort ser mer og mer aktuell. I 82. minutt kaster Juve sin egen H-bombe igjen. Higuain får en lang ball inn i boksen, snur seg og banker den inn. Helt på tampen prøver han seg på hat-trick, men Joe Hart løper ut og redder også på returen. Alle gode ting er ikke tre for den engelske keeperen for Pjanic breisider andreballen inn og punkterer en viktig seier.

Juventus er på vei tilbake til full form akkurat når det trenges mest. Dybala er friskmeldt, Mandzukic er kjemper overalt på banen og Higuain har endelig sine scoring-støvler på. Javel, forsvaret slipper en del mål inn og laget dominerer ikke hvert eneste minutt, men dette sjelden skaper uoverkommelige vansker i Serie A sammenheng.

CAGLIARI – NAPOLI 0-5
SAMPDORIA – LAZIO 1-2

Napoli knuser Cagliari på Sardinia i en slags treningskamp. Hamsik og Mertens er suverene og vertene får aldri en sjanse. Formsvingen går kraftig opp, og tredjeplassen er bare ett poeng unna. Laget er jo uforutsigbart og nedturen kan komme ut av ingenting.

Lazio slår tilbake etter det kontroversielle derbyet og tar tre fortjente og viktige poeng mot Sampdoria. To mål i slutten av første omgang er nok for å hindre comebacken. Inzaghi sine skal knapt frembringe attraktiv fotball, bortsett fra Felipe Andersons involveringer, men effektiviteten er en god nok belønning.

FIORENTINA – SASSUOLO 2-1
INTER – GENOA 2-0
ATALANTA – UDINESE 1-3

Selveste effektiviteten har svikt både Fiorentina og Inter hittil i sesong. Kalinic og Brozovic scorer to ganger og sørger for tre viktige poeng i ellers like «bare bra» kamper. Det er tett rundt Europa League sone og hver seier teller.
Derimot er begge lag veldig varierende i kvalitet og det er vel mulig at de skal slite med samme svakheter før eller senere.

Nedturen fortsetter for Atalanta. Mot Udinese produserer de sjanser etter sjanser, men av og til skjer det at ballen ikke vil gå inn. Karnezis, tverrliggeren og litt unøyaktighet frustrerer vertene, mens motstanderne scorer lett. Duvan Zapata nesten snubler seg til 0-1 målet, og 1-3 kommer på kontring etter Atalantas n-te misbrukte sjanse.

Utur vil ikke forlate Sassuolo heller. Ute av Europa League, skuffende i serien og rammet av skader. Kapteinen Magnanelli skal ute i en lang stund med alvorlig kneskade, Gazzola, Cannavaro og Pellegrini skal også miste noen kamper, i tillegg til Berardis kompliserte situasjon.

PALERMO – CHIEVO 0-2
BOLOGNA – EMPOLI 0-0
CROTONE – PESCARA 2-1

Nedrykksstriden er nå en firelags-liga som går sakte, elendig kamp etter elendig kamp.
Crotone vinner et svært viktig bunnkamp mot Pescara og sitter nå 2 poeng bak Empoli, som stjeler en gyllent poeng i Bologna.
Palermo senker på siste plass og det ser mørkt ut for Aleesami og co. Innsatsen er ganske grei, men resten er rett og slett uegnet til Serie A fotball, til og med i et sånt tregt og fattig selskap.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -