3 kamper du må se under fotball-EM 2021

1004
Foto: Mitch Rosen on Unsplash

Ventetiden har vært uendelig lang, men nå ser det endelig ut til at vi får servert fotball fra øverste hylle til sommeren. Det er duket for spennende fotballkamper, og siden København er en av vertsbyene, kan vi enkelt bli med på fotballfesten. Selv om Norge ikke er med, så er fotballmesterskap som fotball-EM 2021 en høytid for absolutt alle fotballinteresserte – selv om favorittlaget ikke er med. 

Vi venter i spenning på at det hele sparkes i gang, og det er selvsagt noen kamper vi gleder oss ekstra mye til, noen vi har spesielt høye forventninger til. I denne artikkelen ser vi nærmere på tre kamper som skiller seg ut, og som fotballverden garantert holder et ekstra øye med. Det er ikke bare fordi kampene er spekket med fantastiske fotballstjerner, men fordi de også har en ekstra aura over seg – både historisk og politisk. 

Portugal – Frankrike i gruppe F – De europeiske mesterne mot verdensmesterne

Gruppe F er for lengst erklært dødens gruppe, og Ungarn som var så uheldig å bli trukket til denne gruppen, vil få det er ekstremt vanskelig å få noen poeng i gruppen i det hele tatt. For når motstanderne heter Tyskland, Frankrike og Portugal, så spiller det nesten ingen rolle hva ungarerne gjør selv om de har hjemmefordel. I denne gruppen finner vi også den første fotballgodbiten, nemlig Portugal mot Frankrike. Dette er en av kampene alle med et bankende fotballhjerte gleder seg til. Nå skal den nåværende verdensmesteren til kamp mot de forsvarende europeiske mesterne. I tillegg er det en repetisjon av EM-finalen i 2016, der portugiserne “som kjent” vant på overtid med et mål av Eder. 

England – Skottland i gruppe D – et oppgjør mellom erkefiender 

Hvis du tror at kamper mellom Norge og Sverige er et stort oppgjør mellom erkefiender, så bør du tenke deg om en ekstra gang. Skottland har kvalifisert seg til en sluttrunde for første gang siden VM i 2002, og de har “selvsagt” havnet i pulje D sammen med nabolandet England. Det er dårlig blod mellom disse nasjonene når det kommer til sport, og selv om Skottland kanskje ikke er kjent for den mest sprudlende fotballen i verden, så er de kjent for å kjempe til det siste – og de kommer aldri til å gi seg mot storebroren fra sør. 

- Annonse -

Tyskland – Frankrike i gruppe F – Et toppoppgjør i dynamittpuljen

Sist men ikke minst, blir vi nødt til å nevne oppgjøret som etter all sannsynlighet kommer til å bestemme hvem som kommer seirende ut av dynamittgruppen F. Tyskland eller Frankrike er alle bookmakernes favoritter til ta gruppens førsteplass, og etter Tysklands største skuffelse noensinne ved verdensmesterskapet i 2018, vil de være sultne på revansje. Frankrike er et av verdens beste landslag uansett dagsform, og må selvfølgelig alltid regnes som en av favorittene til å vinne hele mesterskapet.

Les også: Stortalentenes turnering: Dette er alle troppene til U21-EM

Fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -