5 tanker om Ligue 1 så langt

162

5 tanker om Ligue 1 så langt

Godt over halvveis i sesongen. Her er 5 tanker om Ligue 1 så langt. 

Dette er mine personlige meninger og ikke nødvendigvis fotballnerd.no sine. 

 

1. Alexandre Lacazette 

- Annonse -

Så langt Ligue 1 sin toppscorer med 21 mål og har dermed en luke på hele 7 og 10 mål ned til Marseilles André-Pierre Gignac og Guingamps Claduio Beauvue. Er det en spiller i Ligue 1 som virkelig har fått hull på byllen, så er det Lyons egenproduserte spiller Alexandre Lacazette. Fyren presterer godt og stabilt, og viktigst som spiss: Han scorer mål. Mange mål. Han er god med og uten ball, rask, gode avslutninger og har en habil pasningsfot; Det er ikke rart at Arsenal og Liverpool visstnok skal ha ham på blokka. Lyon-spissen er bare 23 år og har i teorien ennå ikke blomstret fullt ut ennå, så det blir svært spennende å følge Ligue 1 sin toppscorer resten av sesongen og i de kommende årene. Han kommer til sperre opp øynene til flere storklubber, men for en målfarlig (fortsatt) ung spiller med 3 1/2 år igjen av kontrakten sin må man nok opp med sjekkheftet. 

2. Paris Saint-Germain

Etter at en fjerdedel av sesongen var unnagjort sto hovedstadslaget med småfattige tre seiere og 6 uavgjort-resultater. De påfølgende 6 kampene endte samtlige med seiere, og de har siden befestet sin posisjon i toppen tett i tett med Marseille og Lyon. Men det er fortsatt i grunn overraskende resultater PSG har vartet opp så langt. Ikke bare kan de smykke seg med færrest tap, men det er også det laget med flest uavgjortresultater (9), som for øvrig er delt med SC Bastia og FC Nantes. +21 i målforskjell til tross, det er fortsatt en del svakere enn på samme tid i fjor som var på +39. Man har møtt et mindre interessert Paris-lag i år enn i fjor, og de har på et generelt grunnlag spilt under pari. For spenningens del er det for så vidt helt greit, men om det tilfredsstiller PSGs altfor rike oljesjeik kan spekuleres i. Jeg tror uansett Paris Saint-Germain løfter bøtta ved sesongens slutt uansett, men det er nok kroken på døra for manager Laurent Blanc om de ikke tar seg forbi Chelsea i Champions Leagues åttendelsfinale. 

3. Zlatan Ibrahimovich 

Når man snakker om den franske ligaen tenker man også automatisk på den høyreiste svensken, Zlatan. Ikke bare snakker han om seg selv konstant i tredjeperson, men han er også uten tvil et av verdens beste fotballspillere på sitt beste. På grunn av en skade har han ikke fått lov til å vise seg fram like mye som i fjor da han endte opp som toppscorer i Ligue 1 med 26 mål på 33 kamper. På sine 16 kamper har han uansett klart å score 10, som er høyst respektabelt. Mon tro PSGs målforskjell skyldes en litt skadeutsatt Zlatan, for han er en spiller som egenhendig kan avgjøre kamper selv.

4. Nedre halvdel

Den franske ligaen er utvilsomt spennende i begge ender. I den ene enden ser det ut til at Lyon, Marseille og PSG begynner å få et gap ned til fjerdeplassen, men i den andre enden derimot er det ikke like enkelt å forutse utfallet. Det skiller bare 10 poeng fra Lille på en foreløpig ellevteplass til tabelljumboen Metz, og med 14 kamper igjen å spille er det langt fra enkelt å danne seg et bilde av hvem som rykker ned eller ikke. Det skal bli morsomt å følge med videre, men Metz med 7 tap og 3 uavgjort de siste 10 kampene, det dårligste formlaget av alle i Ligue 1, må virkelig begynne å sanke poeng for å i det hele tatt ha forhåpninger om en plass i divisjonen neste år.

5. Guingamp

Et lag som i år virkelig har bitt fra seg i år er Guingamp. Laget rykket opp i Ligue etter 2012-13-sesongen og endte på en fin 16. plass i Ligue 1 i 13/14. I år ligger de på en foreløpig tiendeplass og er blant ett av to lag som har slått PSG denne sesongen. Selv om de gikk på et pinlig 2-7-hjemmetap for Nice tidligere i sesongen, venter Dynamo Kyiv i andre enden av gressmatta neste uke i den første åttendelsfinalen i UEFA Europa League. Kvartfinalen i Coupe de France ble også sikret da Yzeure ble slått 1-3. Guingamp er et relativt ferskt Ligue 1-lag som per dags dato gjør det godt i ligaen, har kvartfinaleplass i Coupe de France og har kommet seg til sluttspillet i Europaligaen. Det er Ligue 1 sin askeladd og underdog som jeg personlig håper avanserer i cupen og slår Dynamo Kyiv over to kamper.

Kilder: altomfotball.no, ligue1.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -