Suarez gjør det igjen! 4 mål på en kamp.

Barcelona – Sporting Gijon 6-0. Scoringer:  Messi, Suarez (4), Neymar.
Dommer: Carlos Clos Gomes.

Lagene:
Barcelona: Bravo – Roberto (Alves), Piquet (Bartra), Mascherano, Alba – Raktic (Arda), Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar
Sporting: Cuellar – Vranjes, Hernandez, Lichnovsky, Lopez (Canella) – Mascarell, Rachid – Menendez, Halilowic, Perez (Sanibria), Guerrero (Castro).

Barcelona hadde presset på seg i denne kampen da både Atletico og Real vant sine kamper tidligere i dag. Men det er vel noe de forventer og er innstilt på. Skal pokalen til Camp Nou, så må alle kampene vinnes. Det begynner bra, med en stor sjanse til Messi allerede etter 2 minutter, men keeper avklarer. Sporting får også en farlig sjanse etter få minutter, men avslutningen blir for svak. Etter 12 minutter og kraftig press fra hjemmelaget får vi en lobb inn fra Iniesta som keeper kommer ut og bokser ut, men rett på hodet til Messi som styrer inn en heading fra omtrent 15 meter. Barcelona fortsetter å presse, og Messi får en ny stor sjanse rett etter, men en god benparade fra Cuellar hindrer scoring. Resten av omgangen er Messi servitør, og han burde hatt flere målgivende til Neymar som var igjennom flere ganger på perfekte pasninger fra Messi. Suarez som scoret 4 sist, var litt lite synlig i første omgang. Rett før pause har Sporting en kjempemulighet til å utligne, men de har ikke marginene på sin side. My klabb og babb inne i feltet, egentlig flere muligheter uten at Barca får avklart. Der har hjemmelaget flaks som ikke får en i mot.

Andre omgang viser nok en gang at de fleste av Barcelonas scoringer kommer i slutten av kampene. 2-0 kommer etter at Messi spiller fri Iniesta på kanten og han leverer perfekt til Suarez som setter inn 2-0. Så skjer noe som ikke ofte hender. Barcelona får 3 straffer på 11 minutter. Den første er et innlegg fra Alves som klart blir stoppet med en arm opp i lufta. Suarez på jakt etter  Pichichi får ta den. Den andre er det Neymar som klart blir felt på vei gjennom. Suarez setter den også. Den siste er nok den billigste. Neymar har en arm på skulderen i en hodeduell. Armen er der uten tvil, men om den hindrer han veldig, det er vanskelig å si. I situasjonen etter straffen ble dømt blir Vranjes tildelt sitt andre gule for dagen, og må forlate banen. Neymar tar straffen selv, sånn at han også kommer på lista i dag. Han burde forøvrig scoret minst 3 mål til i dag. Litt ubesluttsom i avslutningsøyeblikket ved flere anledninger. 6-0 kommer etter en brlliant pasning fra Messi til Suarez som elegant setter inn 6-o og sitt fjerde for dagen. 8 mål på 3 dager, det er helt ok. Det er vanskelig å skulle si at noen andre enn Suarez er dagens mann med 4 mål, men jeg vil trekke frem Messi som viser at han er tilbake i form. Han spiller en meget god kamp. Invovlerer seg hele kampen spiller frem, trer igjennom, scorer et mål (burde hatt et par til). Neymar mangler litt på formen han hadde tidligere i vinter, men han gjør mye bra selv om avslutningene ikke sitter. Suarez leder nå kampen om toppscorertittelen med 34 mål. Ronaldo har 31 på andre plass.