Mjøndalen-unggutten sprudlet i etterlengtet seier: – Det er dette man drømmer om

473
Syver Skaar Eriksen scoret sitt første eliteseriemål lørdag. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Consto Arena, Mjøndalen

(Mjøndalen – Haugesund 3-0) Mjøndalen var innstilte på å ta sesongens første hjemmeseier mot Haugesund lørdag kveld. Med tre flotte scoringer, og Syver Skaar Eriksens første eliteseriescoring, ble det en fantastisk kveld for alle med et brunt hjerte. For Eliteseriens beste defensive lag derimot, sprakk det fullstendig opp på Consto Arena.

For gjestene fra Haugesund ble det en liten strek i regningen under oppvarmingen. Bortelagets høyreback Mikkel Desler, som har storspilt for FKH, ble skadet og erstattet av rutinerte Fredrik Pallesen Knudsen.

Syver Skaar Eriksen var tilbake fra start for hjemmelaget, og allerede etter fem spilte minutter fikk unggutten en eventyrlig sjanse. Rønning Ovenstad plukket opp ballen ute til venstre og slo et strøkent innlegg med venstrefoten inn i feltet. Der stod Skaar Eriksen helt alene, men headingen fra høyrebacken gikk et stykke over mål.

Rønning Ovenstad sendte Mjøndalen i føringen

I kampens 19.spilleminutt sendte Martin Rønning Ovenstad Mjøndalen i føringen på Consto Arena. Ole Amund Sveen forserte med ballen, og slo lekkert gjennom Lars Olden Larsen på et løp langs høyresiden. Olden Larsen dro elegant av Pedersen, og fant Ovenstad ut 45 grader. Fra drøye 17-18 meter plasserte MIFs kantspiller ballen under armene til venstre for Egil Selvik.

Etter 27 spilte minutter fikk Haugesund sin første ordentlige store sjanse i kampen. En lang ball ble slått opp i bakrom mot Alioune Ndour. FKH-vingen løp seg fri i tett duell med Solholm Johansen. Alene med keeper fra skrått hold klarte han imidlertid ikke å overliste MIFs sisteskanse Sosha Makani, som var kjapt nede og reddet mesterlig med foten.

Stolpetreff for bortelaget like før pause

Fem minutter før hvilen fikk gjestene omgangens største sjanse. Bruno Leite klemte til fra 23-24 meter, og ballen suste i stolpen. Returen havnet rett i føttene på Kristoffer Velde som ikke fikk kontroll på ballen som trillet inn til en liggende Sosha Makani i Mjøndalen-buret. Dermed slapp hjemmelaget med skrekken, og Mjøndalen gikk til pause med 1-0 ledelse.

Taktiske endringer i pausen – Wadji inn for FKH

Begge lag foretok seg et bytte i pausen. For Mjøndalen gikk Lars Olden Larsen ut, og ble erstattet av Fredrik Brustad. Haugesund satte inn Ibrahima Wadji, som var brennhet på denne banen i 2019 da han scoret hattrick mot Vegard Hansens menn. Wadji erstattet Bruno Leite, og Jostein Grindhaug ønsket dermed mer offensive kvaliteter.

Syver Skaar Eriksen scoret sitt første eliteseriemål  – doblet ledelsen

57 minutter var spilt på Consto Arena da Mjøndalen doblet ledelsen. Rønning Ovenstad førte ballen langs venstresiden, og chippet et innlegg mot bakre stolpe i boksen. Der kom Syver Skaar Eriksen stormende fra sin backposisjon. Fra kloss hold bredsidet unggutten ballen i nettet, og scoret dermed sitt første eliteseriemål!

To minutter senere var vertene på farten igjen. Skaar Eriksen tredde gjennom Fredrik Brustad ute til høyre. Fra hjørne av 16-meteren fant Brustad Ole Amund Sveen mutters alene. Avslutningen til Sveen gikk et godt stykke over mål, men hjemmefansen var begeistret over hjemmelagets kombinasjoner.

Etter 72 spilte minutter fikk Ibrahima Wadji sin første store sjanse. Innlegget fra Thore Pedersen var strøkent på hodet til innbytteren, men headingen gikk like utenfor mål.

Minuttet senere var Mjøndalen frempå igjen. Fredrik Brustad chippet ballen mot Martin Rønning Ovenstad ved bakre stolpe. Liggende i lufta avsluttet Rønning Ovenstad meget bra, men Selvik reddet mesterlig ut til corner. På den påfølgende corneren plukket Ole Amund Sveen klareringen, og banket til like utenfor Selviks mål.

Mjøndalen-målfesten fortsatte etter dødballscoring

I 77.minutt fikk hjemmelaget hjørnespark. Innbytteren Joachim Olsen Solberg slo corneren fra venstre. Hjørnesparket var presist og godt slått mot bakre stolpe. Der raget Markus Nakkim til værs, og stanget inn 3-0 for hjemmelaget på Consto Arena.

Skaar Eriksen etter sitt første eliteseriemål: – Det er dette man drømmer om

Syver Skaar Eriksen var tilbake fra start for Mjøndalen mot Haugesund. Som om ikke det var nok, noterte også den unge høyrebacken seg for sin første eliteseriescoring.

– Det er jo utrolig gøy. Det er jo dette man drømmer om, og som back er man jo sjeldent i scoringsposisjoner. Men jeg har jo en sjanse tidlig i førsteomgangen der som jeg bommer på, og jeg kan jo ikke gi meg da vett, sier Syver Skaar Eriksen til Fotballnerd.no og fortsetter:

– Jeg tok jo noen løp som jeg kanskje ellers ikke ville tatt. Også endte jeg opp i boksen, og da er det jo maks flyt i scoringen. Den går jo mellom beina på keeperen, men det var jo det som måtte skje.

Her scoret Syver Skaar Eriksen sitt første eliteseriemål. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

19-åringen er fornøyd med gjennomføringen av dagens kamp.

– Jeg synes vi klarer å løfte oss fra de tidligere kampene. Både metaforisk og at vi klarer å komme oss høyere i banen. Vi tar flere pressøyeblikk, også er vi bedre i det høye presset. Vi vinner flere baller, og har bedre kvalitet når vi vinner ballen enn det vi har hatt tidligere. Og da blir det seier, oppsummerer Skaar Eriksen til Fotballnerd.no.

– I tillegg så «cappet» jeg meg selv på Eliteserien Fantasy. Det blir jo goal, clean sheet og kanskje bonuspoeng, smiler den unge høyrebacken.

Skaar Eriksen får også lovord av Mjøndalens hovedtrener, Vegard Hansen etter prestasjonen mot Haugesund.

– Syver er en moderne backtype. Både Sebulonsen og Sell som har spilt der er også gode, men Syver er en annen type. En spillende god, offensiv og rask back. Han er god 1 mot 1, og er en tidligere midtbanespiller så han vet hvor målet står. Så Syver spilte en god kamp, og for en 2001-spiller å være så god i en første kamp etter så lang tid ute var ganske imponerende, konkluderer Vegard Hansen til Fotballnerd.no.

Skuffet Jostein Grindhaug: – Vi manglet dynamikk

Jostein Grindhaug var naturligvis en skuffet mann etter 3-0 tapet for Mjøndalen.

– Det er skuffende for våres del. Vi har jo sett bra ut i lengre tid og plukket godt med poeng, så jeg hadde jo håpet vi skulle prestere bedre i dag, sier Jostein Grindhaug til Fotballnerd.no og legger til at det var svært uheldig med skaden til Desler under oppvarmingen før oppgjøret:

– Desler har slitt med en legg. Vi måtte rokkere i forsvarsleddet, og det ble jo selvsagt utfordrende i dag. Det er det som skiller oss. Vi har ikke dynamikk på backene. Stølås er jo skadet, og når vi ikke får alternativer med Stølås på venstrebacken og Thore på høyrebacken så får vi problemer. Det bærer også kampen preg av. Alt har en sammenheng, og noen ganger får man derfor tre mål imot som i dag, avslutter Grindhaug til Fotballnerd.no.

Jostein Grindhaug var skuffet over prestasjonen. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

PS! Egen sak om Vegard Hansens tanker om seieren og sesongstarten kommer senere.