Agüero brennhet i Manchester City-seier

327

Manchester Citys argeste rival Manchester United vant 2-0 mot Southampton fredag kveld. Og det var derfor viktig at Guardiolas menn fikk et godt resultat i dag. Agüero er brennhett for tiden, og sørget for ny seier.

Andy Gray ble fort en snakkis da han en gang uttalte at han trodde Messi ville slitt på et kaldt og vått Britannia Stadium, på en sen høstkveld. Guardiolas menn kom til et stadion som nettopp har byttet navn, hvor regnet hold seg borte- og temperaturen ikke var så ille. De vant komfortabelt og har nå seks av seks mulige poeng på to kamper i Premier League.

Manchester City med den friskeste starten

Det så ut som at gjestene hadde fått klar beskjed fra Pep Guardiola om å gå rett i angrep. Agüero hørte etter og slo et godt innlegg etter bare 6 minutter, men dessverre for de lyseblå var det ingen på rett plass inni boksen. City fortsatte det høye presset og kom til mellomsjanser, men så våknet Stoke. Mark Hughes menn så ut til å øyne en sjanse om mål, og satte opp tempoet fremover.

Ikke før 25 minutter kom det en ordentlig stor sjanse, og ikke overraskende skulle Agüero spille en av hovedrollene. På en corner for bortelaget er Shawcross veldig aktiv inne i feltet, og dro Otamendi ned. En veldig god observasjon av situasjonen gjorde at dommer Mike Dean valgte å blåse straffe. En spiss som er brennhet for tiden er Citys Sergio kun Agüero, og til tross for sine to straffebommer i midtuken gikk argentineren stødig frem til straffemerket. Og uten å nøle satte han ballen i mål, og sikret sitt 2. Premier League mål denne sesongen.

Sergio kun Agüero fortsatte sin gode form, og scoret to mål mot Stoke. Foto: Skysports
Agüero frempå igjen

Etter påfølgende roligere minutter på 365 Bet Stadium var den målfarlige argentineren igjen på måltokt. Og på et presist innlegg fra de Bruyne headet Aguero inn sitt andre mål for dagen, og sendte Manchester City opp i en 2-0 ledelse.

Stoke snytt for straffe

Mark Hughes menn hadde på ingen måte gitt opp kampen, og forsøkte å komme seg gjennom Citys forsvarsrekke. Til slutt klarte de også det da Joe Allen kom seg fri innenfor 16-meteren, men waliseren ble forstyrret og falt. På det påfølgende innlegget klarte ikke den tidligere Molde og Manchester United-spilleren å sette ballen i åpent mål. En svak prestasjon av spissen, men det skulle nok uansett vært blåst straffe til vertene da Allen gikk ned i bakken.

Tidlig straffescoring sørget for spenning i kampen

Etter pause så det ut som at begge lag hadde fått beskjed om å fortsette det høye tempoet, og det gikk snaue tre minutter før neste scoring var satt. I første omgang ble det blåst straffe for holding av Citys Otamendi. Denne gangen ble det blåst på en corner hvor Sterling uten intensjon sprang i forrige straffes syndebukk, Ryan Shawcross. Dermed fikk Stoke en tidlig redusering ved Bojan, og håpet om poeng ble igjen tent.

Bojan scoret på sin straffe mot Manchester City, men måtte se laget sitt tape til slutt. Foto: Skysports

Midtveis i andre omgang ble presisjonen til begge noe svekket og kampen bølget mer eller mindre frem og tilbake. Det kom ingen store sjanser igjen før Sterling i det 68. minutt nesten ble spilt igjennom alene med keeper. Stoke kom også til noen gode sjanser i det siste kvarteret av kampen og ropte igjen på straffe da Walters ble hindret i å bevege seg etter et nedtak innenfor Citys 16-meter. Men som TV-bildene viste var det en korrekt avgjørelse å ikke blåse.

Iheanacho ble nylig tilbudt ny kontrakt i City, og viste i dag hvorfor

Kelechi Iheanacho forlenget denne uken sin kontrakt med Manchester City (Les mer her). Og etter knappe tre minutter etter at han entret banen, var det nettopp unggutten som på egenhånd fikset sjansen som spisskollega Nolito banket i mål. På overtid sørget Nolito for dagens andre scoring da han mottok ballen foran åpent bål, etter en nydelig servert pasning fra Sterling. Det ble det fjerde og siste målet i en morsom og spennende fotballkamp fra 365 Bet Stadium, hvor de lyseblå fra Manchester tok alle poengene.

Kampfakta:

Stoke- Manchester City

Sted       : Bet 365 Stadium

Dommer : Mike Dean

Resultat  :1-4 (0-2)

Banens beste:

Joe Allen. I dag er det vanskelig å bestemme banens beste, men Allen var involvert i alt som skjedde på dette Stoke laget. Og var sentral i situasjonen hvor Stoke trolig ble snytt for en straffe. Jobbet knallhardt både defensivt og offensivt, og samarbeidet med Arnautovic var strålende.

Stoke(4-3-3):

Given – Bradsley, Wollscheid, Shawcross, Pieters – Whelan, Imbula, Allen – Bojan, Diouf, Arnautovic.

Manchester City(4-2-3-1):

Caballero – Zabaleta, Stones, Otamendi, Kolarov – Fernandinho – Navas, De Bruyne, Silva, Sterling – Agüero.

Gule kort:

25. min. Shawcross (STK)

47. min. Zabaleta (MCI)

47. min. Sterling (MCI)

65. min. De Bruyne (MCI)

71. min. Allen (STK)

90. min. Stones (MCI)

Røde kort: Ingen.

Bytter- Stoke:

72. min.: Imbula ut- Walters inn

88. min.: Arnautovic ut- Sobhy inn

Bytter- Manchester City:

68. min.: Navas ut- Nolito inn

82. min.: Agüero ut- Iheanacho inn

88. min.: De Bruyne ut- Delph inn