Akershus, 8.div: Hvams innbytter Thomas Wiksaas, scoret to raske mål og sikret 5-2 seier over Fu/Vo3

829

HvamLogo      fu vo logo

Status før kampen mellom Hvam og Fu/Vo3: Hvam har åpnet med uavgjort 1-1 hjemme mot Haga og seier borte mot Flisbyen3 med 3-0. Ligger som nr. 3 på tabellen med sine 4 poeng, bak Dalen og Fet3 som begge har full pott på de to første kampene. Bortelaget ligger sist med 0 poeng etter tap mot Ull/Kisa4 med 2-6, og hjemmetap for Fet3 med 1-7, store tap for Fu/Vo3 på de to første seriekampene.

bilde1 hvam fuvo3       bilde2 hvam fuvo3

Hvam åpnet kampen best de første 10 min. 7 min er spilt når Håkon Nilsen hos hjemmelaget får lagt inn ballen foran keeper, men ingen er der fremme for å sette foten på ballen, og en forsvarer får ryddet ballen bort. Minuttet etter, får hjemmelaget et skudd mot mål som treffer tverrliggeren og over. Stor sjanse, men usikkert hvilken spiller grunnet forandring på draktnummer. 9 min er spilt når Anders Norum finner Hans Even Kværnhaugen, får ballen tilbake og skyter et skudd, men dessverre for hjemmelaget, utenfor. Flott kombinasjonsspill.

Så får Fu/Vo3s spiller, Mads Nordby, en herlig pasning, kommer alene med keeper, runder keeper og setter ballen lett i mål, og bortelaget tar ledelse 1-0 etter 12 min, litt ufortjent. Men Hvam våkner fort etter baklengsmålet! Knappe minuttet etterpå, finner Christoffer Spiecker(?) Simen Andreassen, og Simen skyter til venstre for keeper og utligner til 1-1, til stor jubel for publikum på Hvam kunstgress.

bilde3 hvam fuvo3      bilde4 hvam fuvo3

Klokken passerer 18 min, når Kværnhaugen hos Hvam finter av en forsvarer, men får ballen for langt foran seg i møte med keeper, og Kjetil Holen fanger opp ballen. Minuttet etter, får Hvam frispark. Håkon Nilsen fyrer av et hardt skudd, Kjetil Holen fomler med ballen og mister den og Christoffer Spiecker pirker den inn i goalen, og Hvam leder 2-1. Dårlig keeperspill som resulterte i at hjemmelaget nå leder kampen.

Men rett etter avspark, er Fu/Vo3 farlige foran mål, når Stian Westerheim, får servert en herlig pasning og skyter hardt til side for keeper Ole Martin Aakre, og dermed står det plutselig 2-2 etter 20 min. For en åpning av kampens første 20 minutter! Men det skjer mer. Etter 22 min, skyter målscorer Mads Nordby i stanga! Her kunne det stått 2-3. Tre minutter senere, er Nordby frampå igjen, men keeper redder skuddforsøket.

Så etter 27 min, får Håkon Nilsen en herlig pasning og får sendt av gårde et skudd, som går til side for keeper, og Hvam leder 3-2. Underholdende fotball og spenning i kampen. Rett før pause, etter 42 min, blir en av hjemmelagets spillere felt innenfor 16-meteren, det ropes på straffe, men dommer Øystein Vinje fra Flisbyen, vinker spillet videre.

Lagene går til pause på stillingen 3-2 til Hvam.

bilde5 hvam fuvo3      bilde6 hvam fuvo3

Hvam foretar et lurt bytte i pausen, når Hans Even Kværhaugen ofrer sin plass for Thomas Wiksaas, og superinnbytteren kommer til å prege kampen de siste 45 min. Men først er det bortelaget som skyter i nettveggen på en fin kontring etter 48 min. Men i det 54 min, får Wiksaas en flott pasning inn i boksen, og scorer sikkert til side for Kjetil Holen, og nå leder Hvam 4-2. Men nevnte Wiksaas har mer på lager: Anders Norum finner Wiksaas med en «stikker» og Wiksaas fyrer av et hardt skudd og til side for keeper, og Hvam går opp til 5-2. Fullt fortjent!

62 minutter ut i kampen, får Anders Norum hos Hvam en god mulighet, men skuddet går over mål. Fu/Vos Westerheim får en heading på mål i det 65 min, men ikke noe kraft i headingen og Aakre hos Hvam får avverget. Hvam må skifte keeper siden Aakre har fått problemer med den ene tommelen, og inn kommer Alexander Veisten. Minuttet etter, får to-målsscorer Wiksaas en stor sjanse, men forsvaret får klarert til corner.

68 min er spilt, når Henrik Greeny finner Wiksaas og Wiksaas skyter i stanga, nær 6-2 for hjemmelaget.

80 minutter er passert, når Hvam får en ny god sjanse, men forsøket går rett på keeper. Marius Johansen hos Fu/Vo får en god sjanse minuttet senere, men i duell med keeper, vinner sistnevnte.

Kampen ender med 5-2 til Hvam, som påfører Fu/Vo3 sitt tredje strake tap i serien og står fortsatt med fattige 0 poeng.

bilde8 hvam fuvo3     bilde9 hvam fuvo3

Hvam er nå oppe på 1.plass med sine 7 poeng, men har spilt en kamp mer enn de fleste lagene under seg.

Neste kamp for Hvam, blir borte mot Fet3 den 10.mai, mens Fu/Vo3 skal bryne seg hjemme mot Kløfta2 den 14.mai.