Allegri ferdig i Juventus!

286

Det er nå offisielt. Massimiliano Allegri og Juventus skilles etter fem sesonger, fem gull, fire cupgull og to supercuper.
På tross av trofeene har Allegri sin stilling vært i tvil siden den skuffende kampanje i Mesterliga da Juventus ble slått ut av Ajax i kvartfinaler.

Det var på tide, mener mange

Supporterne og også noen i styret var ikke fornøyde med lagets mangel på fremskritt i europeisk sammenheng. Cristiano Ronaldo burde vært den avgjørende faktoren for å endelig etablere Juventus som en ekte Champions League toppklubb men laget var spillemessig langt verre enn i forrige sesonger.

Allegri har vært kritisert for sin altfor konservative og feige fotball til og med mot svake motstandere i Serie A og for noen merkelige taktiske valg i lagoppstilling og formasjon. Alt var tilgitt så lenge som Juventus kunne kjempe mot Europas beste. To tapte finaler mot Barça i 2015 og Real Madrid i 2017 var hjerteskjærende skuffelser men de kunne jo holde sitt.
I år har alt gått galt. Middelmådige prestasjoner allerede i gruppespillet, en tam kamp mot Atletico som bare en super CR7 kunne snu i returoppgjør og til slutt 180 ydmykende minutter mot Ajax.
Seriegullet var det minimale minste for landets rikeste klubb med én av verdens to beste fotballspillere i stallen.

Hvem nå?

Det finnes vel ikke mange overbevisende kandidater for stillingen nå. Antonio Contes tilbakekomst kan være aktuell selv om han forlot klubben under mindre enn ideelle omstendigheter. Og Inter har vist interesse i ham for en stund.
Simone Inzaghi er opsjon nummer 2. En helt urutinert manager på ekte toppnivå. Noen ganger funker det utmerket, andre blir det en katastrofe.
Andre storkarer er opptatte og det skal koste masse å hente dem.

- Annonse -

Den kommende presskonferansen med både Allegri og president-eier Andrea Agnelli skal kanskje gi noen forklaringer om Juventus’ fremtid og om årsak til skilsmissen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -