Åpner for treningskamper

317
Det åpnes opp igjen for toppfotballen. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Norges Fotballforbund åpner for treningskamper igjen fra den 16. februar. Det gjelder bare toppklubbene.

-Det stemmer at vi fra 16. februar åpner igjen for treningskamper for Eliteserien, 1. divisjon og Post Nord-ligaen. I tillegg gjelder vedtaket for de to øverste divisjonene i kvinnefotballen, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund til Fotballnerd.no.

Dette er noe LSK-trener Geir Bakke ser positivt på.

-Vi har god dialog med norske helsemyndigheter og ser positivt på at vi får spille treningskamper igjen. Vi har allerede avtalt seks kamper, men da får vi luke bort en av dem, sier Bakke til Fotballnerd.no.

- Annonse -

Ifølge Eurosport, som var først ute med nyheten, er det bare tillatt med fem treningskamper pr. klubb fram mot seriestarten. Det er også flere andre strenge krav til arrangementene.

Kravene i treningsprotokollen gjelder for treningskamper, skriver Norges Fotballforbund i treningsprotokollen på sine nettsider. I tillegg gjelder følgende:

* Treningskamper før seriespill er helt nødvendig av medisinske og sportslige hensyn, men klubbene bør dette året holde antall treningskamper på et minimum, maksimalt 5 pr. klubb.

* Alle reiser må skje på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Laget skal i størst mulig grad skjermes fra andre under reisen, og bytte av transportmiddel underveis skal unngås.

* Klubbene må tilstrebe å unngå lange reiseavstander, og reise til områder med  «særlig høyt tiltaksnivå» i henhold til Covid 19-forskriften bør unngås.

* Klubbene må sørge for at kun personer som er nødvendige for avvikling av treningskamper får tilgang til treningsfeltet (indre bane) der treningskamper spilles. Totalt antall mennesker med tilgang til treningsfeltet (indre bane), inkludert spillere, støtteapparat og dommere, skal være lavest mulig, og skal under enhver omstendighet ikke overstige 60.

* Publikum skal ikke gis adgang til arenaen. Klubben kan imidlertid tillate eksterne mediepersoner/presse tilgang til tribunedelen av arenaen under forutsetning av at antallet eksterne mediepersoner/presse totalt ikke overstiger 10 personer og at disse holder god avstand til treningsfeltet til enhver tid. Eventuelle intervjuer med spillere/andre bør foregå andre steder enn på arenaen.  Klubben har selv ansvar for å sikre smittevernfaglig forsvarlig inngang og plassering av eventuelle mediepersoner/presse.

* Om og hvordan klubben velger å rapportere fra kampen er klubbens eget anliggende og ikke en del av treningsprotokollen.

* Klubbene kan invitere dommerteam til å dømme treningskamp.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -