Carragher: Dette er fotballhistoriens beste overgang

589
Jamie Vardy. Bilde: Кирилл Венедиктов, Wikimedia.

Jamie Carragher mener at Leicesters signering av Jamie Vardy i 2012. Dette skriver Liverpool-legenden i The Telegraph.

Jamie Vardy scoret 34 mål i 40 kamper for Fleetwood Town i National League, femtenivået i England, i 2011/12-sesongen. Etter den sterke sesongen i Fleetwood betalte Leicester City, på denne tiden en Championsship-klubb, 1 million pund for spissen.

Vardys første sesong i Leicester var ikke særlig suksessrik, men i 2013/14-sesongen knakk han koden. Han bidro med 16 mål til at Leicester rykket opp, vant seriegullet med klubben i 2016, ble kåret til årets fotballspiller i England, og ble toppscorer i Premier League i 2019/20-sesongen. Til sammen har 34-åringen scoret 143 mål i 332 offisielle kamper for Leicester.

Les også: Åpner for treningskamper

- Annonse -

For Jamie Carragher er Vardys overgang til Leicester City enestående i fotballhistorien.

– Det er mange grunner til at vi kanskje aldri får se en bedre overgang enn Jamie Vardys klubbytte fra Fleetwood til Leicester, og har snakker jeg ikke kun i Premier League, men i fotballverden, skriver Carragher i The Telegraph.

– Jeg er alltid forsiktig med å definitivt erklære noen eller noe til «den beste noensinne». Det er alltid et spørsmål om meninger. Men hvis man setter sammen en liste over de største og mest innflytelsesrike overgangene og rangerer dem etter verdi for penger, hvem overgår Vardy?, spør Carragher.

Les også: Håper på svensk motstand i CL

Liverpool-legenden lister opp mange store overganger i Premier League-historien, blant annet Eric Cantona til Manchester United og Virgil van Dijk til Liverpool, men mener likevel Vardys suksesshistorie ikke kan overgås.

– Vardys historie er enestående med tanke på at han kom til Leicester for 1 million pund fra «non-league» fotball og trosset forventningene. Når historien om engelsk fotball fortelles til framtidige generasjoner, vil man snakke om Leicester før og etter Vardys ankomst, argumenterer Carragher.

Engelsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger engelsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -