Årets midtbanespiller i Serie A ute i kulden. Og på vei bort?

497
Alejandro Gomez. Bilde: Ago76, Wikimedia.

Den argentinske magikeren Alejandro «Papu» Gomez skal ha kommet på kant med trener Gasperini, og det ser ut til at hans dager i Bergamo er talte. 

Gomez kom til Atalanta sommeren 2014 og har vært selve personifiseringen av den utrolige utviklingen klubben har hatt. Fra å så vidt berge plassen i 2014 til å kjempe i toppen i Serie A i 2020 har Papu alltid vært til stede. Som oftest flytende rundt i rommet bak spissene med sin vidunerlige touch, nydelig tunneler, lekre pasninger og knallharde skudd. Han har begreistre fotballelskere i en årrekke, og etter en imponerende fjorårssesong ble han utropt til årets midtbanespiller i Serie A.

For Gasperini, som kom til Atalanta i 2016, har Gomez vært en avgjørende brikke for å få spilt den fotballen han ønsker. Offensiv og direkte besittelsesorientert fotball har gitt mye mål, ofte begge veier, men først og fremst mange poeng. Så mange at de har kjempet om det gjeveste trofeet i Serie A, i tillegg til å hevde seg i Champions League.

Men nå ser det ut til at det hele er over. I følge den anerkjente nettsiden Goal.com vil hovedpersonen selv komme med en forklaring når alt er over, så foreløpig kan vi kun spekulere. Nettsider mener mye skyldes en uenighet som oppsto i CL-kampen mot Midtjylland da Gasperini ba Gomez flytte seg over på høyrekanten fra sin klassiske 10’er-rolle. Argentineren nektet, og ble byttet ut i pausen. I de påfølgende kampene i hjemlig serie ble Gomez vraket, og har kun fått noen få minutter siden den fatale kvelden i Herning.

- Annonse -

Atalanta er ikke det samme uten Papu Gomez. Papu Gomez ER Atalanta. Det viste han når han fikk noen få minutter mot slutten av kampen mot Juventus i midten av desember. Kort tid etter innhoppet serverte han Remo Freuler som dunket inn utlikningsmålet. Zapata, Muriel og Ilicic kan score mål, Malinovskyi og Freuler kan skyte fra sine midtbaneposisjoner og Hateboer og Gosens vil fortsette med å være målfarlige fra sine offensive vingbacker, men det er Gomez som får alt til å henge sammen. Han har vært orkesterlederen som har fått orkesteret til å spille i takt.

Så hva nå? Årets midtbanespiller i Serie A vil naturlig nok være på blokka til flere av de store klubbene, og det ryktes allerede at både Juventus og Inter Milan ønsker å sikre seg magikeren fra Buenos Aires. Selv har han sagt at han ønsker å forbli i Italia, og har langt på vei bekreftet at hans tid i Atalanta er forbi.

Det som er sikkert er at vi vil fortsatt få nyte hans blendende teknikk og utrolig overblikk, men hvor? Det vil tiden vise.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -