Aspas briljant da Celta Vigo slo Eibar

194

Celta Vigo var på bunn av formtabellen i La Liga før denne kampen, med 1-1-6 på de siste 8 kampene. Med 1-6 i sekken fra Camp Nou forrige helg var det en revansjelysten gjeng som vertet Eibar denne lørdagskvelden.

Og for en 1.omgang de skulle levere.

Iago Aspas var på ballen fra første sekund og sto bak veldig mye av Celtas offensiv, i tillegg til å presse som en galei-slave når Eibar forsøkte å spille ball.

Etter 14 minutter kom kampens første ordentlige sjanse. Iago Aspas la inn til danske Daniel Wass, men dansken fikk ikke helt klem på avslutningen sin.

Fem minutter senere kombinerte fronttrioen Bongonda, Guidetti og Aspas på flott vis. Svenske Guidetti hælflikket til slutt ballen til Aspas, men avslutningen gikk dessverre for Celta rett på keeper.

Celta fortsatte å være det skapende laget, men midstopper Sergi Gomez var vel ivrig etter 23 minutter da han forærte Eibar og Escalante ballen på 20 meter. Ballen havnet til slutt hos Borja Baston som ble felt. Etter å ha sett reprisene ble bortelaget definitivt snytt for et straffespark.

Celta kjørte imidlertid på. Etter 31 minutter rotet Eibar-stopper Dos Santos det fryktelig til for seg selv og forærte ballen til Guidetti som fant Aspas. De to kom løpende gjennom mot keeper og Aspas passet tversover til Guidetti som kunne sette inn 1-0 for blankt mål.

Celta valset til tider over Eibar og spesielt Iago Aspas hadde en voldsomt god førsteomgang.

Men det var også forsvarsspillere som vil være med på morroa. Venstreback hos Celta Vigo, Jonny Castro, tok i mot et innkast høyt oppe i banen. Litt ut av ingenting bøyde venstrebacken ballen i lengste kryss med høyrefoten. En nydelig scoring.

Dermed sto det 2-0 til pause.

Til andreomgang satte Eibar inn Ander Capa for Lillo på høyrebacken etter at sistnevnte slet kraftig mot Theo Bongonda i førsteomgang, i tillegg til at han hadde pådratt seg et gult kort.

For Capa gikk det ikke stort bedre, og han hadde bare vært på banen i seks minutter da han måtte ty til ulovlige midler og pådro seg et gult kort han også.

Celta fortsatte å kjøre kampen og Eibar virket hjelpesløse. Iago Aspas fortsatte å styre showet og Eibar hang til tider ikke med på det Celtas nummer.9 holdt på med.

Aspas fant ved flere anledninger svenske John Guidetti og svensken var nære sin scoring nr.2.

Det var imidlertid ikke Aspas som var nest sist på målet som skulle gi 3-0 og Guidettis andre for dagen. Et fantastisk angrep regissert av Daniel Wass. Han fant høyreback Hugo Mallo på løp inne i boksen, og han serverte igjen ballen på sølvat til John Guidetti som satte inn 3-0 – til et utspilt Eibars fortvilelse.

Like etter gjorde også hjemmelagets stjernespiller, Nolito, comeback fra skade. Et gledelig gjensyn, og mannen med nummer.10 på ryggen var kvikk og god i sine drøyt 20 minutter.

I en kamp Celta tilsynelatende så ut til å ha full kontroll på, skulle det likevel bli spennende på slutten.

Etter 83.minutter ble et Eibar-skudd stoppet med hånden av Celta-stopper Sergi Gomez. Dommeren pekte på straffemerket, selv om det kanskje var noe strengt. Innbytter Saul Berjon satte inn reduseringen til 3-1 fra 11-meteren.

Og tre minutter senere skulle det plutselig bli ordentlig liv i mathcen igjen. Japaneren Takashi Inui dro seg innover, og fra hjørnet av sekstenmeteren fyrte han av et presist og godt skudd helt nede ved stolperota i det lengste hjørnet. 3-2 og plutselig var det kamp igjen.

Celta Vigo klarte likevel å ri seieren i land og endte dermed rekken på fire kamper uten seier. De klatrer med dette opp på 6.plass og passerte dermed Eibar som nå ligger på 7.plass.

Mål: 1-0 (30) Guidetti • 2-0 (39) Castro • 3-0 (69) Guidetti • 3-1 (83) Straffe – Sául • 3-2 (86) Inui