Atletico Madrid til finale i Champions League

436

Det var duket for et gigant oppgjør på Allianz Arena ikveld da Bayern München tok i mot Atletico Madrid. Madrid-laget vant første kampen 1-0 selv om Bayern hadde sine sjanser for å sette inn det viktige bortemålet.

Bayern må score og kjører fra start et meget god omgang. Atletico hadde få sjanser og lå defensivt under hele første omgangen. Bayern får frispark i god posisjon i det 31 minutt da Gimenez feller Alaba. Det er Alonso som fyrer av i mellom muren og ballen går via en Atletico spiller og i mål til 1-0 og hele stadion rister.

Bayern fortsetter presset sitt og en corner blir slått inn i midten hvor Gimenez holder hardt i Martinez og river han overende. Dommeren stormer bort og gir Gimenez det gulekortet og straffe til Bayern kun 3 minutter senere etter 1-0 scoringen. Thomas Müller som står med 8 scoringer i CL i år er straffetakeren, som alltid er en meget dyktig straffeskytter. Men denne gangen er straffen for dårlig og den reddes av Oblak i Atletico målet. 1-0 blir pauseresultatet og andre omgangen er da alt blir avgjort.

Bayern forsetter presset sitt i andfe omgang og Boateng slår en lang pasning oppover som blir møtt av en forsvarspiller som skyter ballen tilbake. Der får Atletico ballen under kontroll og sentrer ballen over 3 Bayern spillere som vil bryte spillet høyt i banen. Storscoreren Griezmann header ballen ned til Torres som slår en perfekt pasning mellom Martinez og Alaba igjen til Griezmann som får løpe alene mot Neuer og setter inn det veldig viktige bortemålet. 1-1. Både kommentatorene og Bayern spillerene er noe tvilsomme om det er offside eller ikke. Videobildene i etterkant viser man at det var en onside scoring.

Bayern må nå sette 2 mål til bak Oblak for å komme seg til finalen. Det knuffes og ropes etter frispark i mange anledninger og dommeren virker forvirret og gjør feil etter feil. Men Bayern presser på og et innlegg treffer Vidal som header ballen tilbake til 5 meteren hvor Lewandowski får stå helt alene og setter inn 2-1 scoringen. Nå blir det virkelig spennende. Bayern trenger kun ett mål til for å gå videre, mens Athletico kan sikre seg finale plass om de får enda en ball bak Neuer. Og om det var noen klager etter dommeren før det 84 minutt så kommer det her. Atletico kommer over på Bayern sin side en sjeldent gang. Javi Martinez prøver å takle for å forhindre målsjanse 3 meter utenfor 16 meteren, men dommeren stormer fram og gir Atletico straffespark da taklingen helt klart skjedde utenfor 16 meteren. Blåst er blåst og Fernando Torres kan avgjøre kampen med å sette inn straffen. Men skuddet er like godt som Müller sin og Neuer kaster seg riktig vei og forhindrer 3-1 scoringen. Nå er det 5 minutter igjen pluss eventuelt tilleggstid.

Bayern stormer offensivt igjen som de har gjort store deler av kampen. De kommer til gode muligheter, men forsvarsmuren med 12 spillere fra Atletico gjør det vanskelig for Bayern å både få skudd mot mål og for å brodere seg igjennom. Skudd fra både innbytter Coman, Vidal, Lewandowski og Alaba. Men ingen av de får nettsus. Det er spennende helt til siste sekund da Lewandowski får en halvsjanse på det siste slaget, men Atletico forsvaret forhindrer at han får tåa på ballen.

Atletico stormer banen og feirer finaleplass i Champions League, men hjemmelaget som var klart det beste laget over begge kampene må gå nedbrutt av banen. Atletico klarte det igjen som i fjor å nå finalen, og Madrid-laget er kanskje verdens beste defensice fotballlag i øyeblikket. Thomas Müller er nok den mest triste Bayern spilleren idag som kunne satt inn 2-0 scoringen som kunne vært helt avgjørende i kampen.

Vi gratulerer til årets første finalebillett til dagens vinner, Atletico Madrid!

Bilde: Griezmann jubler med medspillerene sine etter det viktige bortemålet som avgjorde at sendte laget ditt til finalen i Champions League.