Balotelli og Bastia-trener «F*** deg!» etter rasisme på Korsika

227

Hvetebrødsdagene er over. Mario Balotelli har vært involvert i en ny usmakelig episode i Ligue 1. Det røde kort mot Bordeaux i slutten av desember var bare forretten og nå er det dramaet i full fart igjen.

Rasisme før kampen

Før derbyet mot Bastia på Korsika gjorde noen lokale supportere tydelige apelyder til Balotelli. Spilleren senere uttalte sin skuffelse på sosiale medier.
«Er det vanlig at Bastia-fanser roper «uh uh» hele kampen og ingen i disiplinkommisjon sier en ting? – spurte Balotelli på Instagram – Er rasisme lovlig i Frankrike? Eller bare i Bastia? Fotball er en fantastisk idrett, men folk som disse i Bastia gjør det forferdelig. Skammelig!».

Stygge ord i pause

For er ikke Balotelli en som kan ignorere provoseringer, kranglet han i tunnelen etter første omgang med Bastias trener Ciccolini.
TV-bilder viser at Balotelli gikk forbi og sa noe til Ciccolini som da mistet hodet og raset mot italieneren.
«Hold kjeft! Du har ikke respekt. F*** ta deg!» ropte treneren. Balotelli mumlet «… mora di! din k***» og da kokte det fullstendig.
Begge fortsatt å bruke f-ordet, også på italiensk, pluss Italias mest typiske blasfemiske uttrykk. Ciccolini avsluttet tiraden med «tror du jeg er redd? D*** og dra!» mens Mario fokuserte igjen om trenerens mor og fikk det siste ordet med en stilig «gå å dø».

Alle taper

Igjen klaret Balotelli å overdrive og å gjøre en dårlig figur i en situasjon der han hadde helt rett i begynnelsen.
Forresten diskuteres i Frankrike om hvor mange av Bastia sine supportere var med i de rasistiske tilrop, men det er vel bekymrende at fordømmelsen er alltid begrenset av «de var bare noen få idioter».
Noe man har hørt før og det er underlig at slike hendelser var nesten forventet i et hetet derby som Bastia-Nice (stener ble også kastet mot gjestenes buss ved ankomst til stadion)

- Annonse -

Likevel er det demoraliserende å se at Balotelli har ikke lært mye heller. Mønstret er velkjent: han koser seg i ny klubb for en kort stund, da begynner han å spille dårlig og blir sur. Da skjer det noe som får han til å klikke og plutselig er han ulykkelig igjen og hater hele verden.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -