Premier League 22. runde: Chelsea gjorde jobben mens andre snublet i toppkampen

303

I helgen ble 22. runde av Premier League spilt. Her kan du lese om alle kampene.

Liverpool – Swansea 2-3

2017 har ikke vært bra så langt for de røde, og det ble ikke særlig mye lysere etter sesongens første hjemmetap for tabelljumbo Swansea. Etter en målløs omgang tok kampen fyr etter hvilen. Fernando Llorente var frampå på en corner og satt inn 1-0. Det tok ikke lang tid før den lange spanjolen satt inn 2-0 med en nydelig heading, og dermed så det mørkt ut for vertene. Roberto Firmino hadde imidlertid ikke tenkt å være noe dårligere enn Llorente og scoret selv to mål, en heading og en nydelig halv-volley. Det så ut til at Liverpool skulle klare å snu det, men vår nabo fra Island ville det annerledes. Gylfi Sigurdsson satt inn seiersmålet etter svakt forsvarspill hos hjemmelaget, og dermed hoppet Swansea opp på en 17.plass.

Stoke – Manchester United 1-1

- Annonse -

Oppgjøret på Brittania var preget av et kampbilde vi har sett i mange Manchester United kamper denne sesongen. Vanvittig med avslutninger for Mourinho’s menn, uten at det blir uttelling. Stoke var heldige som gikk opp i ledelsen etter et Innlegg fra Pieters som gikk via et United-ben og forbi De Gea. Det holdt dessverre ikke for Stoke, for Wayne Rooney scoret på en nydelig frispark fra venstre hjørne av 16-meteren og reddet 1 poeng for gjestene. Scoringen gjorde Rooney til tidenes mestscorende for Manchester United.

Bournemouth – Watford 2-2

Bournemouth med Joshua King fra start tok i mot Watford på hjemmebane lørdag 16:00. Watford tok en tidlig ledelse med en heading fra midtstopperen Christian Kabasele, scoringen gjorde at gjestene gikk til pause med ledelsen. Kun 4 minutter ut i andre omgang var vår landslagsspiss frampå på et innlegg fra Adam Smith og satt inn utligningen fra kort hold. Ledelsen holdt ikke altfor lenge, for Troy Deeney scoret i det 64. minutt med nok et hodestøt. Hjemmelaget reddet 1 poeng ved innbytter Benik Afobe på tampen.

Crystal Palace – Everton 0-1

Everton har vært på vinnersporet i det siste og fortsatte i samme bane borte mot Palace. Everton var best og fikk til slutt hull på byllen i det 87. minutt. Unggutten Tom Davies serverte Seamus Coleman og Everton kunne ta med seg 3 poeng hjem til Merseyside. Den tunge perioden til Crystal Palace blir ikke lettere etter denne kampen, mens Everton nå kan se oppover mot topp 6.

Middlesbrough – West Ham 1-3

Et annet lag som har funnet formen i det siste er West Ham, selv uten Dmitri Payet på laget. Allerede etter 9. minutter scoret Andy Carroll med hodet etter servering fra Manuel Lanzini. Hjemmelaget scoret ikke lenge etter ved Cristian Stuani, og lagene var like langt. Like før pause var Carroll frampå igjen og sendte gjestene opp i ledelsen igjen. Middlesbrough klarte ikke å utligne denne gangen, i stedenfor var det Jonathan Calleri som satt spikeren i kista på overtid. 3 poeng for West Ham sender dem opp på en 10. plass og Middlesbrough ligger fortsatt på 16. plass 4 poeng over streken.

West Brom – Sunderland 2-0 

West Brom og Pulis har sett solide ut gjennom mesteparten av sesongen og hadde ingen problemer hjemme mot Sunderland. Veteranene Darren Fletcher og Chris Brunt scoret målene for hjemmelaget som nå har 32 poeng etter denne kampen. Sunderland som hadde ballen mest (56%), klarte ikke å skape særlig mye, og faller ned på sisteplass på tabellen.

Manchester City – Tottenham 2-2

Pep Guardiola har hatt det tøft i den siste tiden og trengte virkelig å slå tilbake mot kritikerne. Det så lenge ut til at det skulle gå veien for hjemmelaget etter at de gikk opp i 2-0 etter gavepakker fra Hugo Lloris i spurs-buret. Men Tottenham lot seg ikke påvirke av tabbene til sin keeper, og klarte å komme tilbake til 2-2 ved scoringer av Dele Alli og Heung-Min Son. Like før utligningen hadde Raheem Sterling en eventyrlig mulighet til å sende City i ledelsen, men han klarte ikke å overliste Bravo, i en situasjon som vil bli diskutert ettersom Kyle Walker ga Sterling en skikkelig dytt i avslutnings-øyeblikket. Debutanten Gabriel Jesus scoret på tampen, men ble korrekt avblåst for offside. Kampen endte med poengdeling og større avstand til Chelsea for begge lagene.

Arsenal – Burnley 2-1

Arsenal var åpenbart favoritter i denne kampen og det kunne man også se. Flere gode sjanser endte til slutt i ledelse på en corner som Shkodran Mustafi stusset inn i lengste. Men det ble etterhvert dramatisk på Emirates denne søndagen. Granit Xhaka dro på seg direkte rødt etter en takling med to strake på Steven Defour. Det så ut til at Arsenal skulle klare å dra seieren i land med ti mann, men Burnley fikk straffe 3 minutter på overtid! Straffen ble satt i mål av Andre Gray og det sto 1-1. Utrolig nok var det mer på menyen. Koscielny ble hindret av en meget høy fot inne i sekstenmeteren, riktig dømt straffe, men han var i offside i forkant. Sanchez takket og bukket for straffen, vartet opp med en lekker panenka og sikret 3 poeng for the Gunners.

Chelsea – Hull 2-0

Chelsea økte avstanden til flere av konkurrentene med seier over Hull. Diego Costa som har vært ett hett tema den siste uken, stilnet kritikerne med sin 1-0 scoring. Tim Cahill punkterte kampen med ett hodestøt. Omar Elabdellaoui debuterte for Hull, uten at det var til stor hjelp mot serielederen. Hull ligger fortsatt på nedrykksplass, men forhåpentligvis kan de norske gutta bidra til at de klatrer over streken.

Southampton – Leicester 3-0 

Forrige sesongs vinnere har ikke vært i nærheten av å finne flyten denne sesongen, og fikk det tøft borte mot Southampton, uten deres magiker Riyad Mahrez. Scoringer fra James Ward-Prowse, Jay Rodriguez og Dusan Tadic på straffe gjorde dette til en komfortabel ettermiddag for hjemmelaget. 3-0 og 3 poeng sender Southampton opp på 27 poeng og 11. plass, mens de regjerende mesterne kun er 5 poeng over streken fortsatt.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -